Αναρτήσεις ιστολογίου

12 Ιουνίου 2012

Stratfor: Έρχονται εξεγέρσεις σε Ελλάδα, Ισπανία και Ιταλία

20120612-011025.jpgΗφαίστειο έτοιμο να εκραγεί είναι η Ευρώπη, σύμφωνα με τους αμερικανούς, οι οποίοι προβλέπουν συρράξεις σε Ελλάδα, Κύπρο, Ισπανία και Ιταλία.
Σύμφωνα με το Stratfor, οι παραπάνω χώρες θα έχουν σοβαρό πρόβλημα, αφού η οικονομική κρίση ίσως ξεσηκώσει τον λαό τους και έτσι θα οδηγηθούν σε εμφύλιους πολέμους, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στις δύο αυτές «περίεργες» εκθέσεις, που εμπλέκουν ακόμα και τη Ρωσία σε παιχνίδια «πολέμου».

Για την Ελλάδα μάλιστα, τα αμερικανικά think tanks, (stratfor και jssnews) αναφέρουν πως τυχόν εξέγερση του λαού, θα παρασύρει και τους Κύπριους, αφού είναι αδελφή χώρα. Στην ανάλυση του jssnews αλλά και του stratfor, αναφέρεται πως η χώρα οδηγείται σε εκλογές οι οποίες ίσως και να μην βγάλουν κυβέρνηση.

Ακόμα όμως και να αναδειχθεί η νέα κυβέρνηση, αυτή θα πρέπει με το «καλημέρα» να πάρει μέτρα λιτότητας, που ανέρχονται στα 14,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Και αναρωτιούνται: Ποια κυβέρνηση είναι ικανή μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον να πάρει τέτοια μέτρα χωρίς να κινδυνέψει με επανάσταση; Ο θυμός και η απογοήτευση του λαού είναι τόσο μεγάλος, που ίσως η χώρα οδηγηθεί στο χάος.

Μαζί με την Ελλάδα όμως, στο χάος οδηγείται και η Κύπρος, αφού ναι μεν οι Ρώσοι έδωσαν δάνειο τριών δισεκατομμυρίων ευρώ για να διασωθεί ο δημοσιονομικός τομέας, όμως οι τράπεζές της μετά το «κούρεμα» του Ελληνικού χρέους έχουν κι αυτές τεράστιο πρόβλημα.

Στο σημείο αυτό, εμπλέκεται και η Τουρκία, η οποία θα είναι σε θέση να δανείσει την Ελλάδα όπως έκανε και με την Κύπρο, όμως σίγουρα θα ζητήσει ανταλλάγματα. Αυτά είναι στρατηγική πρόσβαση σε σημεία των δύο χωρών που θεωρούνται «κλειδιά» στην Μεσόγειο.

Ωστόσο, το δημοσίευμα συνεχίζει την ανάλυσή του, εμπλέκοντας στο «παιχνίδι» την Ισπανία και την Ιταλία.

Για τους ισπανούς τονίζεται πως το μεγάλο χρέος της χώρας έχει φέρει τις τράπεζες σε δεινή θέση, την ώρα που η ανεργία των νέων έχει φτάσει στο 50%. Έτσι, οι νέοι μη έχοντας τίποτα να χάσουν αφού το μέλλον τους αναμένεται δυσοίωνο, θα επαναστατήσουν απέναντι στο πολιτικό σύστημα.

Και συνεχίζοντας, μπαίνει στο …κόλπο και η Ιταλία, αφού και εκεί η κατάσταση δεν είναι καλή και εφόσον η Ισπανία «πέσει» τότε η Ιταλία θα είναι η επόμενη χώρα που θα πρέπει να υποστεί τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.

Newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις