Αναρτήσεις ιστολογίου

21 Ιουνίου 2012

Οι εκλογές ήταν η καλύτερη ευκαιρία για την επέμβαση της Τουρκίας στα εσωτερικά μας



Οι εκλογές πέρασαν. Ο “κομμουνιστικός κίνδυνος” για τον οποίο τόση προεκλογική προπαγάνδα δεχτήκαμε, πέρασε… σύριζα αλλά δεν ακούμπησε τελικά και τα κόμματα του συστήματος στήνουν την κυβέρνησή τους.

Και τώρα ίσως είναι καιρός να ασχοληθούμε με πιο... πραγματικούς κινδύνους, που απειλούν την χώρα μας, πέραν του ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα μας πάρει τα σπίτια και τις καταθέσεις. Ο μεγαλύτερος από αυτούς ίσως είναι ο κίνδυνος των Τούρκων πρακτόρων στην Θράκη, οι οποίοι εδώ και πολλά χρόνια χρησιμοποιούν τις εκλογές, προκειμένου όχι μόνο να κάνουν επίδειξη δύναμης, αλλά και να προωθήσουν ακόμη περαιτέρω την ατζέντα του τουρκικού προξενείου στην περιοχή.

Φωνή βοώντων εν τη ερήμω

Λίγες ημέρες πριν τις εκλογές που πέρασαν, μια ομάδα πολύ δραστήριων Ελλήνων της περιοχής, εν είδη “αντίστασης” έδωσε συνέντευξη τύπου, προκειμένου να προσδιορίσει την κατάσταση που επικρατούσε στην περιοχή εν όψει των εκλογών. Και μάλιστα έδωσαν ένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικό όνομα σε αυτή την... εκδήλωση – συνέντευξη τύπου: “Η θρακική κοινωνία μεταξύ κομματαρχών και πρακτόρων”. Πρόκειται για την παράταξη πολιτών “Σπάρτακος”, η οποία εδώ και καιρό καταδεικνύει τους τρόπους που δρα το τουρκικό προξενείο στην περιοχή. Και οι οποίοι κατήγγειλαν ξεκάθαρα αλλοίωση των αποτελεσμάτων των εκλογών, προς όφελος της τουρκίας.

Συνταρακτική και άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη τύπου στην Κομοτηνή από την παράταξη πολιτών «Σπάρτακος» για τη δράση του τουρκικού Προξενείου και για την εμπλοκή του στις ελληνικές εκλογές…
Ομιλητές ήταν ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού του «Σπάρτακου» (και δημοτικός σύμβουλος Κομοτηνής) Νεκτάριος Δαπέργολας,το μέλος του «Σπάρτακου» και εκδότης της εφημερίδας «Αντιφωνητής» Κώστας Καραΐσκος, αλλά και ο Πομάκος δημοσιογράφος από την Ξάνθη Σεμπαεδήν Καραχότζα, πολύ γνωστός για τους αγώνες του ενάντια στο Προξενείο Κομοτηνής και για την ανάδειξη του ζητήματος του εκτουρκισμού των Πομάκων της Θράκης. Οι τρεις ομιλητές αναφέρθηκαν σε πολύ συγκεκριμένα παραδείγματα πολιτευτών από τους νομούς Ξάνθης και Ροδόπης, οι οποίοι με τις δραστηριότητές τους προβληματίζουν κάθε καλόπιστο παρατηρητή για το αν εργάζονται ως εκπρόσωποι της Ελλάδας ή της Τουρκίας.

Πρώτος μίλησε ο Νεκτάριος Δαπέργολας, ο οποίος ανάμεσα σε άλλα ανέφερε: «Μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου και εν όψει των αναμενόμενων εξελίξεων στις 17 Ιουνίου, ως παράταξη πολιτών ”Σπάρτακος” θεωρήσαμε απαραίτητο να απευθυνθούμε μέσω των τοπικών ΜΜΕ στους Έλληνες της Θράκης για το θέμα των ημερών. Μιλάμε βεβαίως για την παραμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος από την παρέμβαση της Τουρκίας στα εσωτερικά μας. Γιατί, κακά τα ψέματα, όταν μιλάμε για την μειονοτική ψήφο εννοούμε αυτό ακριβώς το πράγμα”

Και συνέχισε λέγοντας: “Δυστυχώς όμως, όπως προανέφερα, όταν μιλάμε πια σήμερα για μειονοτική ψήφο, μιλάμε κυρίως για κάτι που έχει σχέση με τουρκική παρέμβαση στις εθνικές ή τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Είναι μία από τις βασικές συνέπειες, μετά από τόσα χρόνια ασύδοτου ξεσαλώματος των χιλιάδων πρακτόρων και πρακτορίσκων της Τουρκίας στη Θράκη, μέσα κυρίως από τους διάφορους μηχανισμούς του τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής, ενός ξεσαλώματος που φυσικά πραγματοποιήθηκε υπό την εγκληματική ανοχή των ελληνικών κομμάτων για λόγους κυρίως ψηφοθηρικούς, της ελληνικής πολιτείας γενικότερα, αλλά και της τοπικής κοινωνίας”.

Αμέσως μετά μίλησε ο δημοσιογράφος Σεμπαεδήν Καραχότζα: «Υπάρχουν λοιπόν πράγματι και μειονοτικοί πολιτευτές που μίλησαν για τα ίδια πράγματα, χωρίς πάλι να ιδρώσει το αυτί κανενός υπευθύνου (κόμματος, κράτους κτλ). Παλιότερα στη Ροδόπη, για παράδειγμα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μεχμέτ Αχμέτ είχε τολμήσει να περιγράψει τον μηχανισμό που το 1996 τον άφησε εκτός Βουλής και προτίμησε τον Γκαλήπ Γκαλήπ: Μίλησε για τους ιμάμηδες, τους δασκάλους, τους θεολόγους και όλους εκείνους που γύριζαν τα χωριά ζητώντας από τους κατοίκους να ρίξουν την ψήφο τους στον εσωκομματικό του αντίπαλο. Δεν διευκρίνισε το …κίνητρο των ανθρώπων αυτών, αλλά ήταν παραπάνω από σαφές ότι μιλούσε για την «γραμμή» του Προξενείου.

Από την Ξάνθη είχαμε πριν λίγες μέρες άλλη μια περιγραφή της κατάστασης, από τον γιατρό Μπαράν Μπουρχάν, που απέτυχε να εκλεγεί με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 6ης Μαΐου. Ο κ. Μπαράν λοιπόν, πού είχε εκλεγεί πριν 1,5 χρόνο περιφερειακός σύμβουλος με 7.000 σταυρούς, περιορίστηκε στους 1.800, χάνοντας την έδρα για 300 μόλις ψήφους. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του ιδίου στο ξανθιώτικο «Εμπρός» (10-5-12), τον έθαψε το τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής: «Δεν μπόρεσα να σπάσω τη γραμμή του Προξενείου πού ήταν υπέρ του Χουσεΐν Ζεϊμπέκ αρχικά και μετά του Χατζημεμίς Τουρκές.

Μόνο όταν κατάλαβαν ότι η Μπακογιάννη δεν θα μπει στη Βουλή κατηύθυναν όλες τις ψήφους στον Ζεϊμπέκ. Ήταν εμφανές, συνεχώς τούς πρόβαλλε ο τουρκόφωνος Τύπος… Η μειονότητα στη μεγάλη της πλειοψηφία άγεται και φέρεται από το Τουρκικό Προξενείο. Αυτοί δεν με στήριξαν γιατί δεν τούς προσκυνάω…Γιατί δεν τούς ζήτησα την άδεια νά είμαι υποψήφιος. Γι’ αυτό και με πολέμησαν όλοι… Δεν με βοήθησε και το ΠΑΣΟΚ αλλά και με πολέμησε και ο Τσετίν Μάντατζη με τον Μπιρόλ! Αυτοί οι 1800 ψήφοι πού πήρα ήταν καθαρά προσωπικοί».

Τελευταίος μίλησε ο Κώστας Καραΐσκος, που επισήμανε: «Πού βρισκόμαστε λοιπόν σήμερα; Είμαστε στο σημείο να πασχίζει ο Στυλιανίδης να μπει τρίτος και καταϊδρωμένος στη Βουλή, ο δε χθεσινός υφυπουργός του ΠαΣοΚ να προσφέρει το όνομά του ως υποστήριξη στον Χατζηοσμάν, σε μια επίδειξη κομματικής πειθαρχίας. Μιας πειθαρχίας όμως που καθόλου δεν είδαμε να δεσμεύει τον κ. Εμίνογλου ο οποίος έσπευσε να αποσυρθεί από την λίστα της τοπικής ΝΔ, για λόγους που όλοι φανταζόμαστε. Στον ΣΥΡΙΖΑ η απόπειρα μοιρασιάς της βουλευτικής έδρας απορρίφθηκε ασυζητητί από τον Καραγιουσούφ, ενώ η ΔΗΜΑΡ, όπως ήδη ειπώθηκε, χτύπησε κόκκινο στον παλαιοκομματισμό και την υποτραπέζια συναλλαγή, με πλήρη φυσικά αδιαφορία για την όποια εθνική ζημιά.

Και κατήγγειλε μάλιστα συγκεκριμένα πρόσωπα: “Για να δούμε λοιπόν τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ: Το 2009 πήρε 1144 ψήφους και φέτος πήρε 11.000! Δεκαπλασίασε τις προσωπικές του ψήφους, μόνο από την άνοδο του κόμματος εντός της μειονότητας; Δεν είδαμε κάτι τέτοιο στη Ροδόπη. Μήπως έπαιξε ρόλο κάποια σχέση του με τις δουλειές που πάει να μας ανοίξει η Τουρκία στη Δωδεκάνησο, με νέες μειονότητες κτλ;”

Φυσικά αυτές οι καταγγελίες δεν κατάφεραν να γίνουν μεγάλο θέμα στα κυρίαρχα ΜΜΕ. Και φυσικά το τουρκικό προξενείο πέτυχε σε έναν μεγάλο βαθμό τους στόχους του. Το μόνο που μένει να δούμε είναι το τι ακριβώς θα κάνουν με τα νέα ... ενεργούμενα του τουρκικού προξενείου.

Δημήτρης Παπαγεωργίου

elora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις