Αναρτήσεις ιστολογίου

22 Ιουνίου 2012

Σαμαράς: Όλα θα περνάνε από το γραφείο μου



Συγκεντρωτικό μοντέλο διακυβέρνησης επιλέγει ο Αντ. Σαμαράς που με το… καλημέρα ζήτησε από τους υπουργούς του λίγα λόγια και πολλή δουλειά. Ανάλογες συστάσεις ετοιμάζει και για τους βουλευτές.

Υπουργικά συμβούλια χωρίς κάμερες, μειωμένους μισθούς κατά 30%, τέλος στις υπουργικές σπατάλες και τον στόλο των κυβερνητικών αυτοκινήτων, ελάχιστες εμφανίσεις στα μέσα ενημέρωσης και προσήλωση στο κυβερνητικό έργο, είναι μόνον οι πρώτοι «κανόνες» της διακυβέρνησης Σαμαρά ο οποίος εμφανίζεται αποφασισμένος να επιβάλει ένα απόλυτα συγκεντρωτικό μοντέλο διακυβέρνησης ζητώντας επί της ουσίας να περνάνε όλα από το γραφείο του –όπως άλλωστε έπραξε και στο κόμμα της ΝΔ όπου και η παραμικρή ανακοίνωση πριν βγει στη δημοσιότητα έπαιρνε το πράσινο φως από το δικό του γραφείο.

Τα χαμόγελα και η χαλαρή διάθεση από το Προεδρικό Μέγαρο μέχρι τη Βουλή «κόπηκαν» μόλις έκλεισαν οι πόρτες του υπουργικού συμβουλίου όπου ο νέος Πρωθυπουργός κατέστησε σαφές ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη, παραφωνίες και υπόγεια «μαχαιρώματα» σε μία περίοδο όπου συνολικά το πολιτικό σύστημα δοκιμάζεται και αμφισβητείται με τους πολίτες να έχουν ήδη υποστεί αιματηρές θυσίες αλλά τη χώρα να βρίσκεται μισό βήμα πριν από τη χρεοκοπία.

Ο κ. Σαμαράς ο οποίος γνωρίζει ότι η επιτυχία ή η αποτυχία της κυβέρνησης θα κρίνει εν πολλοίς και την πορεία που θα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ εντός και εκτός βουλής ζητά από τους υπουργούς του να μην προβαίνουν σε δηλώσεις, υποσχέσεις, πράξεις ή κινήσεις που δεν θα έχουν την έγκριση του Μεγάρου Μαξίμου από το οποίο θα περνάει όλος ο κεντρικός έλεγχος της επικοινωνιακής διαχείρισης της κυβέρνησης.

Άλλωστε ο Πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να στείλει ένα μήνυμα προς την Κουμουνδούρου ζητώντας υπεύθυνη αντιπολίτευση χωρίς λαϊκισμούς «τους οποίους πλήρωσε η χώρα» όπως είπε.

«Θα δουλεύω 24 ώρες το 24ωρο, το ίδιο θέλω και από εσάς» είπε ο κ. Σαμαράς στους υπουργούς του προαναγγέλλοντας επισκέψεις σε όλα τα υπουργεία για τα οποία θα υπάρξει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα προτεραιοτήτων και υλοποίησης του κυβερνητικού έργου.

Ο κ. Σαμαράς μιλά το απόγευμα (18:00) στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ όπου αναμένεται να ζητήσει από τους βουλευτές του στήριξη στην κυβέρνηση και υπεύθυνη παρουσία στη βουλή – όπου Πρόεδρος αναλαμβάνει, έπειτα από την πρόταση της Λ. Συγγρού – ο έμπειρος Ευάγγελος Μεϊμαράκης προσωπική επιλογή του κ. Σαμαρά ο οποίος στάθμισε όλα τα δεδομένα και τις ιδιομορφίες που έχει η νέα επτακομματική βουλή.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις