Αναρτήσεις ιστολογίου

20 Ιουνίου 2012

εν κατακλείδι…

Ο μπουχός από τις πιέσεις, τους εκβιασμούς και την τρομοκρατία εν όψει των εκλογών έπεσε και κατακάθισε πάνω από ολόκληρη τηνΕυρώπη.

Ηρέμισαν οι τοκογλύφοι που θα γίνει κυβέρνηση με αυτούς που έχουν βάλει τις υπογραφές τους για τή

ρηση των συμφωνιών και την υπαγωγή των διαφόρων υποχρεώσεων που σκλαβώνουν τη χώρα στο Αγγλικό δίκαιο.

Ο Ελληνικός λαός ψήφισε όπως ψήφισε κάτω από αφόρητες πιέσεις, κουβαλώντας στις μνήμες των μεγαλύτερων κυρίως σε ηλικία ψηφοφόρων το σύνδρομο της κατοχικής πείνας και από τους υπόλοιπους την άγνοια ή και την αδιαφορία.

Σε περιμένει πείνα και δυστυχία, δε θα έχεις φάρμακα, δε θα έχεις γάλα να ταΐσεις τα παιδάκια σου, τα εγγόνια σου, θα χάσεις τις καταθέσεις που μια ζωή αποταμίευες για να μην επιβαρύνεις τα παιδιά σου.

Αυτά του βροντοφώναξαν οι ντόπιοι και οι ξένοι υπάλληλοι των τοκογλύφων, παρέσυραν τον Έλληνα πολίτη και ψήφισε με γνώμονα το προσωπικό του και δικό τους συμφέρον και το μυαλό του στον περιορισμένο ζωτικό χώρο του σαρκίου του, το σπίτι του και τις φοβίες του.

Ο Έλληνας οπλίτης όμως στάθηκε μπροστά στηνκάλπη με διαφορετική λογική και όταν λέω οπλίτης εννοώ τον πολίτη που είναι ενταγμένος στο να υπηρετεί πρώτα το συμφέρον της πατρίδας του, τα ιερά και τα όσιά του και το δικό του συμφέρον το άφησε έξω από το λογαριασμό.

Δυστυχώς ο Κυναίγειρος ο γιός του Ευφορίωνα και αδελφός του Αισχύλου δεν έχει σήμερα μιμητές. Σήμερα οι πολίτες δε μιμούνται αυτούς που του δίδαξαν άυλες υπεραξίες, αλλά το γείτονά τους με τα υλικά αγαθά που έχει στη διάθεσή του και θέλουν αυτοί να έχουν περισσότερα.

Ας είναι! Οι εκλογές επιτέλους τελείωσαν μετά από ατέλειωτη αρλουμπολογία, τα κόμματα πήραν τα ποσοστά τους, τώρα κανένας δε θέλει να πάρει την καυτή πατάτα της διακυβέρνησης της χώρας και ο καθένας ρίχνει τα βάρη στον άλλο όπως πάντα.

Θα σας θυμίσω δυο άρθρα μου που γράφτηκαν πριν από ένα χρόνο και γιατί η επανάληψις είναι μήτηρ πάσης μαθήσεως.
Μάθημα Γραμματικής
Η καταργημένη αντωνυμία.

ΥΓ.Τα λόγια φεύγουν, τα γραπτά όμως μένουν !

Πάντα Ανεξάρτητος,άρα ελεύθερος Έλληνας

Θεόφιλος Αιγινήτης

Ζωγράφος-Συγγραφέας

tonoikaipnevmata.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις