Αναρτήσεις ιστολογίου

19 Ιουνίου 2012

Πολ Κρούγκμαν: Οι Έλληνες δουλεύουν τις περισσότερες ώρες στην Ευρώπη

«Οι ρίζες της ελληνικής καταστροφής βρίσκονται πολύ πιο βόρεια, στα κέντρα αποφάσεων της Ε.Ε. και της Γερμανίας».




Τα παραπάνω αναφέρει σε άρθρο του στους New York Times, ο νομπελίστας οικονομολόγος, Πολ Κρούγκμαν και προσθέτει ότι «οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι σχεδίασαν ένα βαθύτατα προβληματικό νομισματικό σύστημα».

«Η Ελλάδα είναι μια χώρα με σημαντικές ελλείψεις και αδυναμίες σε διοικητικό και πολιτικό επίπεδο, αλλά θα ήταν λάθος να αναζητηθούν εκεί τα αίτια της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα», υποστηρίζει μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ελλάδα είναι πράγματι μια χώρα με μεγάλο πρόβλημα φοροδιαφυγής και διαφθοράς, που διοικήθηκε από μια σειρά κυβερνήσεων, που έμαθαν να ζουν πέρα από τα όρια τους.

Από την άλλη πλευρά, σημειώνει ο Κρούγκμαν, πολλά από όσα ακούγονται για την Ελλάδα δεν είναι αλήθεια. Οι Έλληνες δουλεύουν τις περισσότερες ώρες από οποιοδήποτε άλλο λαό στην Ευρώπη. Όσον αφορά τις δαπάνες για το κοινωνικό κράτος, ως ποσοστό του ΑΕΠ δεν είναι μεγαλύτερες από ότι στη Γερμανία και τη Σουηδία.

Αν κάποιος θέλει να εξηγήσει το λόγο για τον οποίο η Ελλάδα βρέθηκε σε τόσο δεινή θέση, θα πρέπει σύμφωνα με τον Κρούγκμαν να επιστρέψει αρκετά χρόνια πίσω και στην υιοθέτηση του ευρώ.

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις