Αναρτήσεις ιστολογίου

21 Ιουνίου 2012

«Θανατηφόρα η δόση λιτότητας που δόθηκε στην Ελλάδα»


Ζ. Γκάμπριελ: Να παγώσουν ελληνικοί λογαριασμοί σε ευρωπαϊκές τράπεζες
«Θανατηφόρα» χαρακτηρίζει τη δόση του φαρμάκου λιτότητας που χορηγήθηκε στην Ελλάδα από τους Μέρκελ και Σαρκοζί ο πρόεδρος των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Παρομοιάζει κάποιους Ευρωπαίους ηγέτες με «κλεπταποδόχους», οι οποίοι θέλουν να επωφεληθούν από την φοροδιαφυγή των Ελλήνων δισεκατομμυριούχων.

Σε συνέντευξη που παραχωρεί στην «Hannoversche Allgemeine Zeitung» ο Γκάμπριελ συμφωνεί επί της αρχής με το πρόγραμμα λιτότητας για την Ελλάδα, αλλά επισημαίνει ότι ακόμη και το καλύτερο φάρμακο μπορεί να είναι θανατηφόρο, εάν η δόση είναι υπερβολική.

«Η δόση λιτότητας που έδωσαν η Άνγκελα Μέρκελ και ο Νικολά Σαρκοζί στην Ελλάδα είναι προφανώς θανατηφόρα», τονίζει και προτείνει το πάγωμα ελληνικών λογαριασμών σε ευρωπαϊκές τράπεζες, «μέχρι οι κύριοι αυτοί να αποδείξουν ότι έχουν πληρώσει φόρο στην πατρίδα τους».

Ομολογεί πάντως ότι ούτε στη Γερμανία υπάρχει η πολιτική βούληση για κάτι τέτοιο, καθώς, όπως εκτιμά, «ενίοτε πρωθυπουργοί και αρχηγοί κρατών στην Ευρώπη συμπεριφέρονται σαν κλεπταποδόχοι που θέλουν να επωφεληθούν κρυφά από τη φοροδιαφυγή των Ελλήνων δισεκατομμυριούχων».

«Επί της ουσίας δεν μπορούμε να κάνουμε εκπτώσεις στους Έλληνες, αλλά θα πρέπει να τους δώσουμε περισσότερο χρόνο», επισημαίνει ο πρόεδρος.

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις