Αναρτήσεις ιστολογίου

23 Μαΐου 2012

Oι σελίδες από το ημερολόγιο του Άκη που σοκάρουν


"Ρε Σμπώκο, ανέχεσαι να έχω βρεθεί ζητιάνος;" Το οπλοστάσιο που βρέθηκε στο γραφείο του, οι χειρόγραφες σημειώσεις και η συνεχής απαίτηση: «θέλω λεφτά τώρα»...
Οι σελίδες από το... ημερολόγιο του Άκη Τσοχατζόπουλου συνεχίζουν να προκαλούν αίσθηση. Αποκαλύπτουν νέα στοιχεία, άκρως επιβαρυντικά για τον ίδιο και τους συγκατηγορούμενούς του. Σάλο προκαλεί και η αναφορά στον πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου και τον αδερφό του, Αντρίκο. 
Και στα νέα έγγραφα που βλέπουν το φως, ο Άκης Τσοχατζόπουλος επιμένει να ζητά τις 900.000€ από τον πρώην συνεργάτη του. 
Χειρόγραφη σημείωση αναφέρεται και στον πρώην ΓΓ Εξοπλισμών, Γιάννη Σμπώκο. «Ανέχεσαι, ρε Σμπώκο, εσύ που σε είχα τόσα χρόνια μαζί μου και κάναμε αποτελεσματική δουλειά, μπαίνοντας μπροστά σε όλα, να έχω βρεθεί σήμερα στον πάτο, στο δρόμο! Ζητιάνος». 
Ο Άκης Τσοχατζόπουλος αποδεικνύεται απίστευτα οργανωτικός. Πέρα από το λεπτομερέστατο αρχείο του, διατηρούσε φωτοτυπίες ακόμη και για την κίνηση εμβασμάτων που συνδέονται με τη διακίνηση μαύρου πολιτικού χρήματος από τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Ανάμεσα στα έγγραφα που έχουν κατασχεθεί από το γραφείο του πρώην υπουργού είναι και τραπεζικά παραστατικά εμβασμάτων από και προς offshore εταιρίες που συνδέονται με τις μίζες των υποβρυχίων και των οπλικών συστημάτων TOR M1. 
Τα έγγραφα του Άκη φέρνουν στο φως ακόμη και νέες, άγνωστες έως σήμερα στις δικαστικές αρχές, εταιρίες αλλά και τραπεζικούς λογαριασμούς σύμφωνα με Τα Νέα. 
Υπάρχει αντίγραφο επιταγής ύψους 1.748.000 δολαρίων με οπισθόγραφο την εταιρία Bluebell αλλά και φωτοτυπία από την ελβετική τράπεζα Credit Lyonnais, που αφορά χρηματικό ποσό 1.750.103 δολαρίων, με συνημμένο φωτοαντίγραφο της Morgan Stanley. 
Ο πρώην υπουργός είχε στο αρχείο του και αντίγραφα από έμβασμα ύψους 21.081.757 δολαρίων με εντολέα την εταιρία Industrial Company Anteney και δικαιούχο την εταιρία Drumilian Offset Programme LTD, οι οποίες έχουν σχέση με την προμήθεια των TOR M1. 

Στο αρχείο του Άκη Τσοχατζόπουλου υπάρχουν και λεπτομερέστατες αναφορές στους συγκατηγορούμενούς του. Υπάρχει μια σελίδα που φέρει τον τίτλο «Δήλωση αναγνώρισης χρέους ποσού 100.000 ευρώ» και είναι υπογεγραμμένη από τον Γ. Σαχπατζίδη, με τον οποίο ο πρώην υπουργός στην απολογία του είχε ισχυριστεί ότι δεν είχε καμία σχέση. 
Σε μια κόλλα Α4 έχει γράψει τα ονόματα του Νίκου Ζήγρα και της Ευφροσύνης Λαμπροπούλου. Γράφει χαρακτηριστικά: «11-1-2007 Άκης... Ζήγρας... Φρόσω 1.500.000». Σε άλλο σημείο, με ημερομηνία 23-4-2007 γράφει «Nobilis Torcaso εφ’ άπαξ». 
Έγγραφο εκτυπωμένο από υπολογιστή έχει την ένδειξη Δοκίμιο 1. Γράφει: «Που βρισκόμαστε; Τέλος Ιανουαρίου 2012 βρισκόμαστε σε μια απρόβλεπτη και δυσμενή εξέλιξη στο χώρο της Δικαιοσύνης στην Αθήνα λόγω της σύγκρουσης με την οποία και... επιπλέον, οικονομική στήριξη για την εξασφάλιση της επιτυχίας». 
Βρέθηκε επίσης φωτοτυπία εγγράφου του Γενικού Επιτελείου Στρατού με θέμα «Προσωπικά Δεδομένα Αξιωματικών – Υπαξιωματικών ε.α». 

Το οπλοστάσιο 
Βρέθηκε στο γραφείο του πρώην υπουργού στην οδό Κόμνα Τράκα, εκεί όπου ο Άκης Τσοχατζόπουλος έκανε τα περισσότερα ραντεβού του. Όπλο, πολυβόλο σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, βρέθηκε και στο σπίτι της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. 

Στο γραφείο του κ. Τσοχατζόπουλου, που φέρεται να ήταν διακοσμημένο με αρχαίο αμφορέα, βρέθηκαν χάρτινες κούτες, πλαστικές ή ξύλινες θήκες που περιείχαν: 
- Πιστόλι 8mm, μοντέλο SM10 μάρκας PHONER SPORWAFFENFABRK GHBH
- Δυο πιστόλια 9mm, μάρκας ZASTAVA
- Πιστόλι 22mm
- Περίστροφο μάρκας ZASTAVA 357 MAGNUM
- Πιστόλι μάρκας TAC ALEX VA
- Πολεμικό τυφέκιο, διαμετρήματος 5,56 ΝΑΤΟ
- Πολεμικό τυφέκιο, μάρκας CARTEA TEHNICA των 7,92mm
- Δυο τυφέκια κι ένα δίκαννο χωρίς σειριακό αριθμό 
- Δεκάδες γεμιστήρες και φυσίγγια 

Επίσης, επιβεβαιώνεται ότι στο σπίτι της κόρης του, Αρετής, εντοπίστηκαν 10 πλάκες χρυσού και 17 χρυσά νομίσματα. Εκείνη, σε ανακοίνωσή της πριν προφυλακιστεί, είχε κάνει λόγο για φύλλα χρυσού και εννέα χρυσές λίρες, κειμήλια από τον παππού της.

tromaktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις