Αναρτήσεις ιστολογίου

28 Μαΐου 2012

Φορο -σοκ από τα νέα εκκαθαριστικά σημειώματα

Φορο -σοκ από τα νέα εκκαθαριστικά σημειώματα : Σοκ θα πάθουν περίπου 4,2 εκατομμύρια φορολογούμενοι όταν θα παραλάβουν τα εκκαθαριστικά σημειώματα φόρου εισοδήματος του τρέχοντος έτους που θα προκύψουν από τις φορολογικές δηλώσεις  
Σοκ θα πάθουν περίπου 4,2 εκατομμύρια φορολογούμενοι όταν θα παραλάβουν τα εκκαθαριστικά σημειώματα φόρου εισοδήματος του τρέχοντος έτους που θα προκύψουν από τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα του 2011.

Ενώ τα εισοδήματα των μισθωτών και των συνταξιούχων «πετσοκόφτηκαν», τώρα θα κληθούν να πληρώσουν έως 6 φορές υψηλότερα ποσά φόρων από αυτά που πλήρωσαν πέρυσι!

Συγκεκριμένα:
Μισθωτοί, τρίτεκνοι και πολύτεκνοι με μεσαία εισοδήματα θα κληθούν να καταβάλλουν φόρους αυξημένους έως 522% παρά το γεγονός ότι τα ετήσια εισοδήματα του έτους 2011 υπέστησαν πρωτοφανείς μειώσεις που φθάνουν το 30%.

Χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, και αυτοαπασχολούμενοι που μέχρι πέρυσι δεν πλήρωναν καθόλου φόρο επειδή τα ετήσια εισοδήματά τους ήταν μικρότερα και παλαιού αφορολόγητου ορίου των 12.000 ευρώ θα κληθούν φέτος για πρώτη φορά, με τα νέα εκκαθαριστικά, να καταβάλλουν τριψήφια ή ακόμα και τετραψήφια ποσά φόρου εισοδήματος και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.

Σημειώνεται ότι το συνολικό αφορολόγητο όριο εισοδήματος για κάθε τρίτεκνο φορολογούμενο μειώθηκε από τις 23.500 στις 12.000 ευρώ ενώ για κάθε φορολογούμενο με 4 τέκνα το συνολικό αφορολόγητο από τις 25.000 περιορίστηκε στις 15.000 ευρώ.

Από την επόμενη εβδομάδα η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, θα αρχίσει να στέλνει τα πρώτα εκκαθαριστικά σημειώματα.

Η πρώτη «παρτίδα» θα περιλαμβάνει 250.000 σημειώματα τα οποία θα αναγράφουν φόρους προς πληρωμή συνολικού ύψους 200 εκατ. ευρώ!

Τα φετινά εκκαθαριστικά φέτος εκτός από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης θα περιλαμβάνει επίσης την ειδική εισφορά αλληλεγγύης 1%-4% επί του συνολικού ατομικού εισοδήματος του 2011 εφόσον το εισόδημα αυτό υπερέβη τις 12.000 ευρώ καθώς επίσης και το νέο αυξημένο από 300 σε 400-500 ευρώ τέλος επιτηδεύματος, εφόσον κατά την διάρκεια του 2011 ο φορολογούμενος άσκησε ατομικώς επιχείρηση ή ελευθέριο επάγγελμα.

Ελεύθερος Τύπος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις