Αναρτήσεις ιστολογίου

29 Μαΐου 2012

ΤΣΙΠΡΑΣ: Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ


Στο στρατιωτικό - μεσιτικό πλέγμα διαπλοκής που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στην πολιτική και στην οικονομική εξουσία απέδωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας το γεγονός ότι παρά τα υπέρογκα ποσά που έχουν δαπανηθεί για αμυντικούς εξοπλισμού δεν έχει γίνει εφικτό να δημιουργηθούν οι απαραίτητες υποδομές για τη συντήρησή του.
Κατά τη διάρκεια της τρίωρης συνάντησης που είχε ο κ. Τσίπρας με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, ενημερώθηκε για τη μαχητική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων τα προβλήματα, τις δυσκολίες και τις δυνατότητες που υπάρχουν.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε πως η προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής ανεξαρτησίας αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για το κόμμα του, ενώ τόνισε ότι η οικονομική κρίση σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπει ολιγωρία και αγνόηση άλλων κινδύνων, που απαιτούν συνεχή επαγρύπνηση για την αντιμετώπισή τους.

Σε ότι αφορά στη δραστική μείωση των αμυντικών δαπανών, αφού τη χαρακτήρισε «θετική», επισήμανε την ανάγκη η αμυντική πολεμική βιομηχανία να περάσει υπό ελληνικό εθνικό έλεγχο, για να ανασυγκροτηθεί και να αξιοποιηθεί προς όφελος της μαχητικής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Πρέπει να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες για την αύξηση της μαχητικής κατάστασης των Ενόπλων Δυνάμεων και την αποκατάσταση του ηθικού του δυναμικού τους, μέσα από τη δημιουργία ενός θεσμικού πλαισίου που θα στηρίζεται στη διαφάνεια και στην αξιοκρατία», είπε.

Μάλιστα, επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός ότι οι τελευταίες κυβερνήσεις προχώρησαν σε μειώσεις μισθών, που καταρράκωσαν το ηθικό και μίλησε για αντιστροφή του κλίματος.

Επίσης, μίλησε για την ανάγκη αποκατάστασης των σχέσεων μεταξύ πολιτείας και Ενόπλων Δυνάμεων και για κλίμα εμπιστοσύνης προς την ηγεσία του στρατεύματος.

Τέλος, για το ενδεχόμενο αύξησης της θητείας, ο κ. Τσίπρας επισήμανε την ανάγκη να αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες και να υπάρξει ένα σχέδιο εξορθολογισμού των αναγκών, ενώ αναφέρθηκε στο θέμα της απομάκρυνσης των στρατοπέδων από τα αστικά κέντρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις