Αναρτήσεις ιστολογίου

23 Μαΐου 2012

Θα χρεοκοπησουμε;



Το ερώτημα αυτο πλανάται συνέχεια, σαν μαύρο κοράκι, πάνω από το κουφάρι της Ελλάδας. Παραδόξως , το αναρωτιούνται οι Ελληνες και όχι οι δανειστές. Οι δανειστές έχουν εξασφαλίσει προφανώς τα λεφτά τους γι αυτο δεν αναρωτιούνται τέτοια πράγματα. Ίσα ίσα το ερώτημα απαξιώνει κι άλλο την Ελληνική οικονομία, τα ελληνικά χρεωγραφα, την Ελληνική Χρηματαγορά. Όσο το ερώτημα χρεωκοπουμε η όχι, μένει αναπάντητο τόσο πιο πολυ απαξιώνεται η Ελληνική Οικονομία.

Αυτοί που ωφελούνται είναι αυτοί που αφού μας αγοράσουν η μας υποθηκεύσουν για μια χούφτα ευρω η τρεις χούφτα δραχμές, κατόπιν θα έρθουν να μας “σώσουν” ανεβάζοντας την αξία μας και κερδίζοντας εκατομμύρια.

Αν το δει κανείς ηθικά το να χρεωκοπησει η Ελλαδα είναι καταστροφη, αν το δει πρακτικά η Ελλάδα έχει ήδη χρεωκόπησει καθώς αθετεί ήδη τις υποχρεώσεις της:
1. Δεν παρέχει στους φορολογουμένους τις παροχές υγείας για τις οποίες έχουν πληρώσει
2. Χρωστάει 6 δις σε προμηθευτές
3. Έχει χάσει τα λεφτα των ασφαλισμένων στα ασφαλιστικά ταμεία
4. Αδυνατεί να πατάξει πολιτικη που θα μειώσει την ανεργία. Το αντίθετο, με τις πολιτικές που ακολουθήθηκαν αύξησε την ανεργία και το χρέος μειώνοντας την πραγματική οικονομική ισχύ των πολιτών.

Το δίλημμα για το αν θα χρεοκοπησουμε σε ευρω η δραχμη είναι ένα άλλο ψευτοδίλημμα. Οι δανειστές μας θα κερδίσουν πολλά αν πανε σε μια υποτιμηνενη δραχμη. Θα χάσουν όμως κι απο τη διάλυση της ευρωζώνης. Γι αυτο επιλέγουν να συντηρούν το δίλημμα, να υποτιμούν τη χώρα, την οποία τελικά θα…. “σώσουν” .

Δεν υπάρχει ερώτημα θα χρεοκοπησουμε η όχι. Το κράτος έχει ήδη χρεωκόπησει με ευθύνη δυο συγκεκριμένων πολιτικών κομμάτων και των υποτελών πολιτικών τους. Τίθεται θέμα ως προς το ποιες υποχρεώσεις μας θα επιλέξουμε να τηρησουμε. Του λαού ή των τόκογλύφων; Και επίσης τα δυο μεγάλα κομματα θα πρέπει επιτέλους, πριν αυτοβούλως η με το στανιό αποσυρθούν απο την πολιτικη ζωή του τόπου να μας αποκαλύψουν τι έχουν υποθηκεύσει, τι θα γίνει σε περίπτωση αθετησης των υποχρεώσεων.
Αυτο βέβαια είναι και θέμα έρευνας για την ποινική δικαιοσύνη.

apatopigadi.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις