Αναρτήσεις ιστολογίου

28 Μαΐου 2012

Μαζί με τον Θανάση πέθαναν και οι γονείς του...


 «Μαζί με τον Θανάση πέθαναν και οι γονείς του» 

Το παλιό εργοστάσιο της Πειραϊκής Πατραϊκής έριξε βαριά τη σκιά του στις Ιτιές της Πάτρας. Τρεις από τους λαθρομετανάστες που φιλοξενούνταν εκεί έβαλαν τέλος στη ζωή του Θανάση Λαζανά και βύθισαν τη γειτονιά του στο πένθος.

Ο Τύπος της Κυριακής επισκέφθηκε την Πάτρα και μίλησε με τους ανθρώπους που γνώριζαν και αγαπούσαν το αδικοχαμένο παλικάρι.

«Μαζί με τον Θανάση πέθαναν και οι γονείς του. Μόνο αυτόν είχαν να τους προσέχει», λέει ο Θανάσης Νικολακόπουλος, συγγενής του θύματος.

Η θλίψη ξεπερνά τους ανθρώπους και αγγίζει ακόμη και τον Κανέλη, τον αγαπημένο σκύλο του Θ.Λαζανά. Εκείνον προσπάθησε να προστατέψει και το πλήρωσε με τη ζωή του.

«Ο Κανέλης οσμίζεται τους κακούς ανθρώπους. Αυτό έκανε και εκείνη την ημέρα. Ο Θανάσης αγαπούσε τον Κανέλη σαν τη ζωή του. Δεν το σκέφτηκε καν και πήγε να τον υπερασπιστεί, όταν αυτοί τον κλότσησαν» λέει ένας από τους φίλους του θύματος.

Η οργή συγγενών και φίλων γιγαντώνεται όταν αναλογίζονται ότι οι φονιάδες του 30χρονου ήταν επικηρυγμένοι στην πατρίδα τους. «Οι γατροί μας είπαν ότι οι φονιάδες ήταν επαγγελματίες. Ο ένας έστριψε το μαχαίρι για να βεβαιωθεί ότι δεν θα ζήσει».

Οι άνθρωποι της περιοχής έχουν απελπιστεί. «Δεν αντέχουμε άλλο να φοβόμαστε να βγούμε από τα σπίτια μας», λέει ο μανάβης στις Ιτιές, ο οποίος πολλές φορές έχει δώσει φρούτα στους λαθρομετανάστες «επειδή περνούν από εδώ και πεινάνε».

Τύπος της Κυριακής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις