Αναρτήσεις ιστολογίου

6 Μαρτίου 2012

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μήνυμα – απάτη για επιστροφή φόρου από το ΙΚΑ!




Το μήνυμα στοχεύει στην αλίευση προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Διαδικτύου.
Το μήνυμα, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., διακινείται από χθες (5-3-2012) στο Διαδίκτυο, μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης info@ika.gr, με φερόμενο ως αποστολέα το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ).
Με το μήνυμα αυτό οι παραλήπτες ενημερώνονται ότι δήθεν δικαιούνται επιστροφή φόρου και παραπέμπονται σε υπέρ - σύνδεσμο (http://www.ronos. bg/flash/ronos/solo/gr/ika/IKA.htm), τον οποίο αφού «κλικάρουν», μεταφέρονται σε ιστοσελίδα που τους προτρέπει να συμπληρώσουν τα στοιχεία ταυτότητάς τους, αριθμούς πιστωτικών καρτών και άλλα προσωπικά δεδομένα.
Για την υπόθεση έχουν ενημερωθεί σχετικά και οι αρμόδιες αρχές του εξωτερικού, ενώ από τηΔίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίστηκε δικογραφία.

Η Αστυνομία συνιστά την προσοχή των πολιτών- χρηστών του Διαδικτύου, για να μην πέσουν θύματα απατεώνων, μέσω τέτοιου είδους ηλεκτρονικών μηνυμάτων.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι κανένας οργανισμός ή φορέας δεν ζητά πληροφορίες (όπως αριθμούς πιστωτικών καρτών κ.ά.) μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις