Αναρτήσεις ιστολογίου

31 Μαρτίου 2012

Οι Γερμανοί μας κόβουν τα δάνεια, με απόφαση της ΕΚΤ


Η γερμανική κεντρική τράπεζα έγινε η πρώτη από τις 17 κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης που αρνείται να δανείσει δεχόμενη ως εγγύηση, ομόλογα (με εξασφαλίσεις μάλιστα) από τις χώρες που βρίσκονται σε προγράμματα διάσωσης... Με άλλα λόγια η γερμανική "Buda" δεν θα μας δανείζει πια, όπως δεν θα δανείζει ούτε τους Πορτογάλους και τους Ιρλανδούς. Αυτά αναφέρει η γερμανική Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που επικαλείται ανώνυμες πηγές, η γερμανική κεντρική τράπεζα έχει σήμερα λιγότερα από 500 εκ. ευρώ τέτοιων τίτλων. To σοβαρό όμως είναι άλλο και έχει περάσει ασχολίαστο...Συγκεκριμένα:

Η απόφαση αυτή έρχεται σε συνέχεια της ανακοίνωσης της ΕΚΤ την 23η Μαρτίου ότι έδωσε  εξουσιοδότηση στις 17 κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης να απορρίπτουν ομόλογα τραπεζών εγγυημένα από κυβερνήσεις που συμμετέχουν σε προγράμματα διάσωσης της Ε.Ε. και του ΔΝΤ.

"Οι εθνικές κεντρικές τράπεζες δεν έχουν την υποχρέωση να δέχονται ως εγγυήσεις για τις πιστωτικές λειτουργίες του ευρωσυστήματος ομόλογα τραπεζών που είναι εγγυημένα από κράτη-μέλη που συμμετέχουν σε πρόγραμμα διάσωσης του ΔΝΤ και της Ε.Ε.", ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ΕΚΤ.
Πηγή: defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις