Αναρτήσεις ιστολογίου

10 Μαρτίου 2012

Νοθευμένα καύσιμα σε ένοπλες δυνάμεις και σώματα ασφαλείας


Στοιχεία που αποδεικνύουν την τεράστια νοθεία και το λαθρεμπόριο στα καύσιμα των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, μετά από έρευνα οκτώ χρόνων, καταθέτει ο πρώην....
 βουλευτής Μαγνησίας Γιώργος Σούρλας, ο οποίος επέρριψε ευθύνες σε πολιτικούς, στρατιωτικούς και δικαστικούς, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο Βόλο...
σύμφωνα με το thessalianews.gr.
«Την ώρα που η Ελλάδα βυθίζεται στο χρέος, κόβονται μισθοί και συντάξεις, οι άνεργοι αυξάνονται και τα συσσίτια αποτελούν την έσχατη ελπίδα επιβίωσης για χιλιάδες πολίτες, η διαφθορά καλπάζει» τόνισε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε στις συνέπειες από την νοθεία στην οικονομία, την υγεία και την καταστροφή οχημάτων και μηχανών από το κακής ποιότητας καύσιμο.
Ανέφερε με έμφαση πως πληροφορίες λένε ότι ελικόπτερα, κυρίως πυροσβεστικά, μπορεί να έπεσαν λόγω των νοθευμένων καυσίμων. Από την οικονομία χάθηκαν 3,5 δις ευρώ, είπε και πρόσθεσε πως «είναι αδιανόητο η πολιτική και φυσική ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων να μην έχει αντιληφθεί ότι νοθευμένα καύσιμα αγοράζονται σε υψηλότερες τιμές».
Ανέφερε πως η προμήθεια καυσίμων στις ένοπλες δυνάμεις γίνεται με βάση απόφαση της χούντας, του 1969 και επί 38 χρόνια 16 διατελέσαντες Υπουργοί εθνικής Άμυνας εφαρμόζουν αυτή την απόφαση. Έθιξε το «άβατο» των ενόπλων δυνάμεων όλα αυτά τα χρόνια και από τον έλεγχο, τονίζοντας ότι πριν από λίγο καιρό επετράπη στο ΣΔΟΕ να διενεργεί έρευνα στις ένοπλες δυνάμεις.
«Είναι απαράδεκτο, τόνισε, ότι ενώ από οκταετίας έχει αποκαλυφθεί η νοθεία στα καύσιμα των ενόπλων δυνάμεων, βάσει χημικών αναλύσεων, στις οποίες συνεχώς προστίθενται νέες και παρά τις καταθέσεις των συγκεκριμένων στοιχείων, οι πολιτικές, στρατιωτικές και δικαστικές αρχές δεν προέβησαν σε καμία ουσιαστική ενέργεια για την πάταξη των κυκλωμάτων, που συνεχίζουν να δρουν ανεξέλεγκτα. Έτσι καταστρατηγούνται παράφορα νόμοι, παραμερίζονται διαδικασίες διαφάνειας και κυριαρχεί η διαπλοκή, με επιπτώσεις στην εθνική ασφάλεια και την οικονομία. Δυστυχώς, για ορισμένους εξουσιαστές προτεραιότητα δεν έχουν τα συμφέροντα του κοινωνικού συνόλου, αλά ορισμένων οικονομικών παραγόντων».
Μεταξύ των στοιχείων που δημοσιοποίησε ο κ. Σούρλας περιλαμβάνονται: 30 περιπτώσεις νοθείας με ανάλογες χημικές αναλύσεις δειγμάτων καυσίμων από δεξαμενές των ενόπλων δυνάμεων από διάφορες περιοχές της χώρας και από τρία στρατόπεδα της Μαγνησίας. Δείγμα από αποθήκη της 1ης Στρατιάς, έγγραφο του ΓΕΣ βάσει του οποίου δείγματα που εξετάστηκαν είναι μη κανονικά. Ο κ. Σούρλας ανέφερε χαρακτηριστικά πως από 7 δείγματα –το 2010- τα πέντε είναι μη κανονικά, από εννέα –το 2011- είναι και τα εννέα μη κανονικά.
Στο Νομό Μαγνησίας, σύμφωνα με τον κ. Σούρλα, ελήφθησαν 10 δείγματα και τα 10 βρέθηκαν νοθευμένα.
Πηγή: troktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις