Αναρτήσεις ιστολογίου

4 Μαρτίου 2012

Πετρέλαια και… Μνημόνιο



Βοά το Διαδίκτυο από τις αποκαλύψεις του Γουίκιλικς, αναφορικά με τα ελληνικά πετρέλαια και την κυβέρνηση Παπανδρέου: Πραγματοποίησε διαρροή των ενδοεταιρικών συνομιλιών ανάμεσα σε στελέχη του Αμερικανικού Ιδρύματος Στρατηγικών Πληροφοριών - του γνωστού Stratfor. Και οι περισσότεροι εγχώριοι ιστότοποι έμειναν άναυδοι.
Διότι οι συνομιλίες που διέρρευσαν από το Γουίκιλικς αποδεικνύουν ότι ο Γ. Παπανδρέου (ο μόνος Ελληνας που γνώριζε άριστα τι γνωρίζουν οι Αμερικανοί για τα πετρέλαια του ελληνικού υπεδάφους) απέκρυψε την ύπαρξή τους, προκειμένου να οδηγήσει την Ελλάδα στο ΔΝΤ, στο Μνημόνιο και, ει δυνατόν, στη «σφαίρα επιρροής του δολαρίου».
Το Γουίκιλικς, μάλιστα, αποκάλυψε (διά της διαρροής) εκτιμήσεις στελεχών του ιδρύματος Στρατηγικών Πληροφοριών Stratfor, τα οποία (ούτε λίγο - ούτε πολύ) ανέφεραν ότι: «Μετά από αυτό, καλύτερα να συνδεθεί η Ελλάδα με το δολάριο αν βγει από τη ζώνη του ευρώ»!
Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή:
Πρώτο: Στις 11 Δεκεμβρίου του 2009, ο τότε πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου δήλωνε δημοσίως: «Στην Ελλάδα δεν έχουμε πετρέλαιο ή το πετρέλαιο που έχουμε είναι πολύ λίγο» (και, άρα, ασύμφορο για εκμετάλλευση).
Δεύτερο: Στις 11 Δεκεμβρίου 2009, όμως, τόσο οι Αμερικανοί όσο και ο Γ. Παπανδρέου γνώριζαν από το 2007 την ύπαρξη πετρελαίων και στη Μεσόγειο -νοτιοανατολικά της Κρήτης- και στο Αιγαίο και, κυρίως, στο βόρειο τμήμα του.
Τρίτο: Οι διαρροές των συνομιλιών ανάμεσα σε στελέχη του Stratfor καλύπτουν το διάστημα από τον Ιούνιο του 2009 μέχρι το 2011, στις οποίες, όμως, αναφέρονται και για παλιότερες μυστικές έρευνες, οι οποίες δεν είδαν ακόμη το φως.
Τέταρτο: Τα αποκαλυπτόμενα (από το Γουίκιλικς) τηλεγραφήματα παρουσιάζουν συζητήσεις του επικεφαλής του Stratfor με δικούς του αναλυτές και, άρα, δεν πρόκειται για εκτιμήσεις, αλλά για διαρροές.
Πέμπτο: Οι υπολογισμοί του Stratfor για το μέγεθος των κοιτασμάτων στηρίζονται σε συζητήσεις και εκτιμήσεις του επικεφαλής της εταιρείας «Nolle Energy», ο οποίος έχει το φάκελο για τα πετρέλαια όλης της Αν. Μεσογείου.
Εκτο: Τα αποθέματα πετρελαίου νότια και νοτιοανατολικά της Κρήτης υπολογίζονται σε 20 με 22 δισεκατομμύρια βαρέλια, ενώ άλλα 20 δισ. βαρέλια βρίσκονται στη ζώνη «Ηροδότου» - 150-175 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας.
Εβδομο: Οσο για τα πετρέλαια στη λεκάνη του Βόρειου Αιγαίου, από παλιότερες μελέτες, εκτιμώνται σε 5,5 δισεκατομμύρια βαρέλια – χαρακτηριζόμενα ως απολήψιμα…
Με αυτά δεδομένα, το θέμα οφείλουν (τα κόμματα, έστω της αντιπολίτευσης) να το φέρουν στη Βουλή, να γίνει διεξοδική συζήτηση και να κληθεί ο Γ. Παπανδρέου να δώσει απάντηση στο υλικό που δημοσιεύει το Γουίκιλικς - υλικό που μέχρι σήμερα κανείς δεν διέψευσε.
Όταν, μάλιστα, το Δεκέμβριο του 2007 όλα αυτά τα γνώριζε. Και όταν, μετά το Μνημόνιο, αποφάσισαν να… ψάξουν για πετρέλαια νοτίως της Κρήτης και στο Ιόνιο!

Πηγή: Αδέσμευτος τύπος

Ο Γ. Παπανδρέου για μια ακόμα φορά αποδεικνύετε ότι έχει προδώσει την Ελλάδα  και τον Ελληνικό λαό. Όσο για τα ψέματα του όλοι οι Έλληνες έχουμε μάθει ότι αλήθεια δεν έχει πει ποτέ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις