Αναρτήσεις ιστολογίου

23 Μαρτίου 2012

Προσπάθεια βουλευτών για νομιμοποίηση του παράνομου νεκροταφείου της Γλυφάδας

Κάτω από το τραπέζι και με…ψιλά γράμματα, επιχείρησαν ορισμένοι βουλευτές κατά την χθεσινοβραδινή συζήτηση του θέματος της αξιοποίησης τους πρώην Αεροδρομίου του Ελληνικού, να περάσουν τροπολογία που θα νομιμοποιούσε το παράνομο νεκροταφείο της Γλυφάδας. 
Την εισήγηση κατέθεσαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης, Γεώργιος Χαραλαμπόπουλος και Χρήστος Πρωτόπαππας και συνυπέγραφαν ο πρόεδρος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» Π. Καμμένος, αλλά και οι βουλευτές Ευθυμίου, Ανδρουλάκης, Βούρος, Γείτονας, Πλεύρης, Αποστολάκη, Αϊβαλιώτης και Νταλάρα. Ωστόσο, τουλάχιστον περιέργεια προξενεί το γεγονός ότι όσοι βουλευτές εισηγήθηκαν την εν λόγω τροπολογία, περί νομιμοποίησης του νεκροταφείου, κατά σύμπτωση εκλέγονται στη Β΄Αθηνών. 

Μάλιστα, ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η επιμονή του Απόστολου Κακλαμάνη, ο οποίος σε παρέμβασή του, ζητούσε από τον κ. Παπακωνσταντίνου «να δει το θέμα με κατανόηση» αλλά και να λάβει υπόψιν του τη μελέτη που κατέθεσε ο Δήμος Γλυφάδας, η οποία προέβλεπε μεταξύ άλλων την φύτευση 6.000 δένδρων αλλά και την διευθέτηση του μπαζωμένου ρέματος που διασχίζει το παράνομο κοιμητήριο. 

Ωστόσο ο υπουργός εμφανίστηκε ανένδοτος, αποκλείοντας κατηγορηματικά την εισήγηση των εν λόγω βουλευτών, ενώ ξεκαθάρισε πως «μου ζητάτε να αγνοήσω αποφάσεις που εξέδωσαν υπηρεσίες του υπουργείου μου και που χαρακτηρίζουν παράνομη τη δημιουργία του νεκροταφείου στην συγκεκριμένη περιοχή, κάτι που θα συνιστούσε από πλευράς μου πράξη παρανομίας». Όπως πρόσθεσε ο κ. Παπακωνσταντίνου, η λύση για το κοιμητήριο της Γλυφάδας έχει δοθεί. «Μέχρι τη δημιουργία του διαδημοτικού νεκροταφείου που θα εξυπηρετεί όλους τους δήμους των νοτίων προαστίων, οι ανάγκες του δήμου Γλυφάδας θα μπορούν να εξυπηρετούνται από το νεκροταφείο Αργυρούπολης» εξήγησε. 

Υπενθυμίζεται, ότι ύστερα από τον κορεσμό του νεκροταφείου στον δήμο Γλυφάδας, ο οποίος αριθμεί περισσότερους από 100.000 κατοίκους, και ενώ ήταν αδύνατον πλέον να πραγματοποιούνται νέοι ενταφιασμοί, το Κοιμητήριο έκλεισε, χωρίς ωστόσο να έχει βρεθεί λύση για την ανέγερση νέου. 
Τότε ο δήμαρχος Γλυφάδας, κ. Κωνσταντίνος Κόκκορης αποφάσισε, παίρνοντας το νόμο στα χέρια του, να χωροθετήσει νέο νεκροταφείο στους πρόποδες του Υμηττού, χωρίς άδεια, πραγματοποιώντας τις παράνομες ενταφιάσεις μετά τα μεσάνυχτα. Ο εν λόγος χώρος ανήκει στην Α΄Ζώνη όπου απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση, είναι ενταγμένος στη ζώνη NATURA και παράλληλα από το 2009 είναι χαρακτηρισμένος αναδασωτέος. 

Πηγή: adesmeytos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις