Αναρτήσεις ιστολογίου

20 Μαρτίου 2012

Παρέμβαση ΗΠΑ: "Σκοτώνουν την ανάπτυξη οι περικοπές προς την Ελλάδα"


«Πρέπει να σταματήσουν οι περικοπές προς την Ελλάδα γιατί κάτι τέτοιο δε θα βοηθήσει στο να έρθει ανάπτυξη για την Ελλάδα» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ. Η πρώτη λογική φωνή...


 εδώ και πολλούς μήνες δεν θα μπορούσε να προέλθει παρά μόνο απ΄το στόμα ενός ανθρώπου ,όπως ο Γκάιτνερ,που βρίσκεται πολύ μακρυά απ΄τη σφαίρα της γερμανικής κοντόφθαλμης επιρροής και επιβολής.. Ο Αμερικανός υπουργός προχώρησε σε δημόσια παρέμβαση για την οικονομία της Ευρώπης και...μάλιστα από το βήμα της Επιτροπής Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών του Κογκρέσου...
«Η οικονομική ανάπτυξη είναι πιθανόν να είναι αδύναμη για κάποιο χρονικό διάστημα. Η διαδρομή της δημοσιονομικής προσαρμογής πρέπει να είναι σταδιακή και οι μεταρρυθμίσεις χρειάζονται χρόνο και δεν είναι αποτελεσματικές χωρίς χρηματοδοτική στήριξη, η οποία επιτρέπει στις κυβερνήσεις να δανείζονται με ανεκτά επιτόκια» σημείωσε.
Για να συμπληρώσει: «Αν κάθε φορά που η οικονομική ανάπτυξη είναι απογοητευτική, οι κυβερνήσεις αναγκάζονται να περικόπτουν αμέσως τις δαπάνες ή να αυξάνουν τους φόρους, αυτό θα δημιουργούσε τον κίνδυνο ενός αυτοενισχυόμενου αρνητικού σπιράλ λιτότητας, που "σκοτώνει" την ανάπτυξη.
Πηγή:planet-greece. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις