Αναρτήσεις ιστολογίου

2 Ιουλίου 2012

Μιά τρύπα στο νερό ή μιά πετυχημένη τρύπα στην οικονομία;


Βέλγος πολιτικός ξεβρακώνει και την ΕΕ, τις «ελληνικές» αρχές και τις ΗΠΑ για τις δηλώσεις τους ότι θα μας «σώσουν» από την κρίση

Γράφει η Σοφία Τ.

Ο Peter Mertens, πρόεδρος του Εργατικού Κόμματος του Βελγίου, διερωτάται τι άλλαξε 4 χρόνια μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008 και τις βαρύγδουπες δηλώσεις διαφόρων πολιτικών ηγετών, όπως ο Obama και ο Sarkozy, για ριζικές αλλάγες στο παγκοσμιοποιημένο οικονομικό σύστημα, τον τραπεζικό τομέα και τις περίφημες αγορές.

Η απάντησή του σαφής και κοινώς αποδεκτή: τίποτα!

Τουναντίον, οι υπεύθυνοι της οικονομικής κρίσης του 2008, έγιναν ακόμη πιο ισχυροί. Και σαν να μην έφτανε αυτό, φαίνεται ότι δαγκώνουν το χέρι που τους τάισε, δηλ. τα κράτη.

Από τη δική του σκοπιά, υποστηρίζει ότι το κακό συνεχίζεται και τα πακέτα διάσωσης δεν μπορούν να λύσουν το ευρωπαϊκό πρόβλημα. Θεωρεί δε ως μόνη λύση τον αυξημένο κρατικό έλεγχο στο τραπεζικό σύστημα και την οικονομία.

Άλλωστε, η εφαρμογή αποτυχημένων συνταγών, όπως αυτή της Ελλάδας, σε άλλες χώρες, θυμίζει το ρητό του Einstein περί ηλιθιότητας: «ηλιθιότητα είναι να κάνεις το ίδιο πράγμα δύο φορές και να περιμένεις διαφορετικά αποτελέσματα».

Και για να κλείσουμε με κάτι ακόμη πιο «ελληνικό», προτού παρακολουθήσετε τα υπόλοιπα στο video του Russia Today, o Peter Mertens, αποδομεί και τον μύθο των τεμπέληδων Ελλήνων.
Υποστηρίζει ότι η επικρατούσα άποψη περί τεμπέληδων Ελλήνων είναι απλά ένας μύθος, ο οποίος χρησιμοποιείται από τις κεφαλές της ΕΕ, προκειμένου να αποφύγουν τις δύσκολες απαντήσεις ως προς την κρίση του ευρώ και της ΕΕ.

Τα σχόλια δικά σας και κυρίως δικό σας το φίλτρο απέναντι σε ένα από τα πολλά ερεθίσματα σκέψης, ως προς την τρέχουσα ελληνική και ευρωπαϊκή πραγματικότητά μας.

kostasxan.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις