Αναρτήσεις ιστολογίου

15 Ιουλίου 2012

Στην τσιμπίδα του ΣΔΟΕ οι λογαριασμοί πολιτικών προσώπων


Ανοίγουν, με εντολή των εισαγγελικών αρχών, οι τραπεζικοί λογαριασμοί πολιτικών προσώπων για τα οποία υπάρχουν υποψίες αλλά κυρίως καταγγελίες για αδικαιολόγητο πλουτισμό.
Την ίδια ώρα το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος διεξάγει εξονυχιστικό έλεγχο στα περιουσιακά στοιχεία περισσοτέρων των 1000 πολιτικών προσώπων, όπως πρώην υπουργών, υφυπουργών, γενικών και ειδικών γραμματέων, δημάρχων, αντιδημάρχων, νομαρχών περιφερειαρχών, διοικητικών οργανισμών, ακόμη και καθηγητών πανεπιστημίου που χρημάτισαν, είτε σύμβουλοι υπουργών, είτε υπηρέτησαν σε δημόσια θέση.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιχείρηση διαφάνειας που έγινε ση χώρα μας για πολιτικά πρόσωπα ώστε να διαπιστωθεί αν υπήρξε και σε ποιες περιπτώσεις ξέπλυμα βρώμικου χρήματος που αποτελεί τη μοναδική κατηγορία για πολιτικούς που δεν παραγράφεται.
Το ΣΔΟΕ θα πρέπει πάντως να δημοσιοποιήσει σε εύλογο χρόνο τα ευρήματα των ελέγχων αυτών και τα ονόματα των πολιτικών που ενδεχομένως να εμπλέκονται, ώστε να μη διασύρεται συνολικά ο πολιτικός κόσμος.

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις