Αναρτήσεις ιστολογίου

13 Ιουλίου 2012

Άρχισαν πάλι τις απειλές οι οικονομικοί δολοφόνοι...


Αφού βρήκαν μπορούν και κάνουν όλα όσα κάνουν οι "φίλοι", οι "εταίροι" και οι "σύμμαχοί" μας. Έτσι, εν μέσω καύσωνα στην Ελλάδα, αποφάσισαν να ανεβάζουν ακόμη περισσότερο το θερμόμετρο, απειλώντας και πάλι την χώρα. Κάποια στιγμή, οι πολιτικοί "ταγοί" (αν και μοιάζουν περισσότεροι με "λαγοί") θα πρέπει να αποφασίσουν πως θα πορευτούν πολιτικά και αν θα συνεχίσουν να σκύβουν προθύμως σε αυτό το "γαϊτανάκι" των απειλών, αδιαφορώντας για τους Έλληνες πολίτες, στους οποίους έχουν μεταφέρει ολόκληρο το βάρος της δικής τους ευθύνης και του δημοσιονομικού χρέους που οι ίδιοι φόρτωσαν στην χώρα.

Οι "φίλοι" μας, λοιπόν, (στην πραγματικότητα πρόκειται για οικονομικούς τρομοκράτες και δολοφόνους) συνεχίζουν στον γνωστό ρυθμό των απειλών και των εκβιασμών, ενώ την ίδια στιγμή αναγνωρίζουν πως όλα τα μέτρα που έδωσαν για υλοποίηση έχουν αποτύχει, δηλαδή έχουν αποδεχθεί πως το "μνημόνιο σωτηρίας" είναι μία τεράστια αποτυχία, που βυθίζει την Ελλάδα ακόμη περισσότερο στο χρέος και τους κατοίκους της ακόμη περισσότερο στην εξαθλίωση. Κι ενώ αναγνωρίζουν την αποτυχία, όχι μόνο επιμένουν στην απόλυτη εφαρμογή της αποτυχημένης "συνταγής", αλλά τολμούν και να εκβιάζουν.

Μάλλον βρισκόμαστε πολύ κοντά στο ιστορικό εκείνο μεταίχμιο που οι οικονομικοί δολοφόνοι της Ελλάδας θα βρεθούν προ των ιστορικών τους ευθυνών μέσω εκπλήξεων τεραστίων διαστάσεων, από ολόκληρη τη νότια Ευρώπη (οι Έλληνες (πολίτες και πολιτικοί, τελικά, αποδείχθηκαν πολύ μικρότεροι των περιστάσεων και ουσιαστικά έχουν αποδεχθεί τον επιβαλλόμενο αργό θάνατο, που αποφασίστηκε από κάποιους γραφειοκράτες των Βρυξελλών μετά από πιθανές πιέσεις που δέχθηκαν από τραπεζίτες και άλλους ενδιαφερόμενους για τον πλούτο της Ελλάδας και του υπόλοιπου ευρωπαϊκού νότου).

Επισημαίνοντας, λοιπόν, ότι το ελληνικό πρόγραμμα έχει εκτροχιαστεί, το ΔΝΤ προειδοποιεί ότι απαιτείται να επανέλθει άμεσα σε τροχιά υλοποίησης και εφαρμογής προκειμένου να εκταμιευθεί η επόμενη δόση του δανείου.
Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις, μιλώντας στο “Έθνος”, αναφέρθηκε στις καθυστερήσεις που σημειώθηκαν στην εφαρμογή του προγράμματος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η αποστολή δεν έχει καταφέρει να συλλέξει όλα τα στοιχεία ώστε να μπορέσει να αξιολογήσει την κατάσταση της οικονομίας.

“Υπάρχουν καθυστερήσεις στην εφαρμογή του προγράμματος σε ορισμένους τομείς”, τόνισε. “Ορισμένοι στόχοι επιτεύχθηκαν, άλλοι δεν επιτεύχθηκαν, και σε ορισμένες περιπτώσεις δεν έχουμε στοιχεία για να εκτιμήσουμε (την κατάσταση)”, συμπλήρωσε.

Πηγή εκτός του Ταμείου τόνισε ότι είναι φανερό πως ο Πολ Τόμσεν και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας του ανακάλυψαν πως η κατάσταση της οικονομίας είναι χειρότερη απ’ ό,τι περίμεναν.

Εξήγησε ότι αν δεν υπάρξει άμεσα βελτίωση των δεικτών της οικονομίας και εάν δεν υπάρξουν απτά δείγματα στην εφαρμογή και την υλοποίηση, τότε η έκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους θα είναι αρνητική και δεν θα δικαιολογείται η εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Η πραγματική εικόνα της οικονομίας θα είναι γνωστή την επόμενη εβδομάδα, καθώς η τεχνική αποστολή, υπό τον κ. Φλάναγκαν, αναχώρησε χθες από την Αθήνα και αναμενόταν αργά το βράδυ στην Ουάσιγκτον. Τα ευρήματα της τεχνικής ομάδας θα είναι αντικείμενο συσκέψεων στο ΔΝΤ την ερχόμενη εβδομάδα.

Αναφορικά με το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για επαναδιαπραγμάτευση, ο Τζέρι Ράις τόνισε ότι δεν τίθεται θέμα αλλαγών των στόχων του Μνημονίου.
Υπογράμμισε ότι “η βάση για τις συζητήσεις θα είναι οι στόχοι του προγράμματος που συμφωνήθηκε με την ελληνική κυβέρνηση”.
“Σ’ αυτήν τη βάση, εάν υπάρχουν ιδέες για να φτάσουμε καλύτερα στους βασικούς στόχους του προγράμματος, είμαστε ανοικτοί να τις συζητήσουμε”, συμπλήρωσε.

Μετά από μία (περίπου) τρίμηνη παύση, η τρόικα, το ΔΝΤ (και όσοι κρύβονται επιμελώς πίσω από αυτούς, ξαναβάζουν στο στόχαστρο την Ελλάδα και τους Έλληνες. "Παλιά τους τέχνη κόσκινο", μπορεί να σκεφθεί κανείς. Ίσως... Όμως, υπάρχει πάντα η περίπτωση το "θύμα Ελλάδα" να συνηθίσει στον επιβαλλόμενο τρόμο, να συνηθίσει στην "χορήγηση των φαρμάκων" και να προχωρήσει σε "εκρητικές" κινήσεις, οι οποίες και θα δοκιμάσουν την ανύπαρκτη Ευρωπαϊκή συνοχή, την επίπλαστη Ευρωπαϊκή οικονομία... Τα αποτελέσματα μίας τέτοιας έκρηξης είναι όχι μόνο αχαρτογράφητα, αλλά εφιαλτικά για όσους αποφάσισαν να γίνουν στυγνοί κλέφτες και εγκληματίες με το προσωπείο αρχηγού κράτους...
kostasxan.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις