Αναρτήσεις ιστολογίου

12 Ιουλίου 2012

Όταν οι εκδηλώσεις επιδοτούνται μέσα από κοινωνικά προγράμματα


Το ποσό των 15.000 ευρώ “απογειώθηκε” από το Κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Καβάλας για την διεξαγωγή του AIR SHOW με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Την ώρα λοιπόν που η ανεργία μαστίζει την συγκεκριμένη πόλη (όπως και τις περισσότερες φυσικά στην Ελλάδα), που οι εργαζόμενοι στα κοινωνικά προγράμματα του ΕΣΠΑ (για 5 μήνες) παραμένουν απλήρωτοι, δεσμεύονται 15.000 ευρώ για μία εκδήλωση από έναν φορέα που έχει στόχο να ελαφρύνει τις δυσκολίες και τις ανάγκες των συμπολιτών μας που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση. Το ερώτημα μας είναι: ακόμα και αν περίσσευαν αυτές οι 15.000 ευρώ δεν θα ήταν προτιμότερο να διατεθούν στο πλαίσιο κοινωνικής αλληλεγγύης; Οι τοπικές αυτοδιοικήσεις με το σημερινό μοντέλο έχουν αποδείξει την ανικανότητα τους σε πολλά θέματα. Καιρός είναι λοιπόν οι δημότες κάθε δήμου να αρχίσουν να δραστηριοποιούνται ενεργά στις αποφάσεις του δήμου τους με κάθε τρόπο και να αρχίσει να αναπτύσσεται ενα σύστημα άμεσης δημοκρατίας τουλάχιστον σε τοπικό επίπεδο. Και ποιός ξέρει ίσως να γίνουμε και καλύτεροι ψηφοφόροι στο μέλλον.






lithosfotos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις