Αναρτήσεις ιστολογίου

1 Ιουλίου 2012

ΣΟΚ ! Πάγωσε ο αντισεισμικός έλεγχος των σχολείων και όλων των δημοσίων κτηρίων .


Σταμάτησε ο αντισεισμικός έλεγχος των σχολείων και όλων των δημόσιων κτηρίων ! Αυτό καταγγέλλει στο μλογκ μας ο
Δρ. Γεράσιμος Χουλιάρας Γεωφυσικός - Σεισμολόγος κύριος Ερευνητής Γεωδυναμικό Ινστιτούτο-Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.
Το μνημόνιο χτύπησε το σημαντικότερο πρόγραμμα προσεισμικής προστασίας που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα, από τον ΟΣΚ (Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων), με αποτέλεσμα να έχουν «παγώσει» τα συνεργεία ελέγχων.
Σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Εκπαιδευτικής Έρευνας, το 30,2% των ελληνικών σχολείων μετρά περισσότερα από 51 χρόνια ζωής! Όταν χτίστηκαν δεν υπήρχε αντισεισμικός κανονισμός, κι έτσι οι έλεγχοι έφεραν στο φως και σχολικά κτίρια επικίνδυνα για μαθητές. Μέσω του ΕΣΠΑ θα μπορούσαν να πάρουν την χρηματοδότηση και να διεκπεραιώσουν αυτή την υποχρέωση που έχει το κράτος απέναντι στους φορολογούμενους πολίτες .

Το πρόγραμμα τρέχει και εμείς δεν έχουμε κάνει ούτε την αίτηση ακόμη , και αφήνουν έτσι αναξιοποίητα τα χρήματα . Αυτά τα χρήματα είναι από την Ευρωπαϊκή Ένωση και όχι από την τσέπη των Ελλήνων φορολογούμενων πολιτών . Ας ξυπνήσουν λοιπόν από το Υπουργείο Ανάπτυξης Μεταφορών και Υποδομών, και ο κατά τα άλλα, άξιος κύριος Χατζηδάκης ας ενεργοποιήσει το πρόγραμμα επάνδρωσης του φορέα που κάνει τους ελέγχους και ας καταλάβει ότι λόγω της αλλαγής των Υπουργείων το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο που ήταν αρμόδιος Κρατικός φορές για την ενημέρωση των σεισμών στον Ελλαδικό χώρο πλέον μετατέθηκε στο Υπουργείο του


Δρ. Γεράσιμος ΧουλιάραςΓεωφυσικός / ΣεισμολόγοςΚύριος ΕρευνητήςΓεωδυναμικό ΙνστιτούτοΕθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

magdatsegkou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις