Αναρτήσεις ιστολογίου

22 Φεβρουαρίου 2012

Τούρκοι κερδίζουν από την Εθνική Τράπεζα



Την ώρα που ο ελληνικός λαός χειμάζεται από την οικονομική κρίση, κάποιοι κερδίζουν πολλά από το Χρηματιστήριο Αθηνών.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Ουφούκ Σανλί που δημοσιεύονται στην εφημερίδα Βατάν, οι Τούρκοι επιχειρηματίες  δεν ενδιαφέρονται για την αγορά ελληνικών επιχειρήσεων ή ακινήτων στα νησιά που πωλούνται σε εξευτελιστικές τιμές. Προτιμούν να  παίζουν στο Χρηματιστήριο με τις μετοχές της Εθνικής Τράπεζας.
Δυο γνωστοί Τούρκοι επιχειρηματίες, που δεν αναφέρονται στο δημοσίευμα, αγόρασαν μετοχές της Εθνικής Τράπεζας και αποκόμισαν μεγάλα κέρδη μέσα σε λίγες μέρες. 
Η αξία της μετοχής ήταν 1,29 Ευρώ στις 11 Ιανουαρίου και μέσα σε ένα μήνα έφθασε στα 2,47 Ευρώ.  
Οι δυο επιχειρηματίες που έχουν και δικές τους Τράπεζες αγόρασαν μετοχές της Εθνικής, ρισκάροντας βέβαια λόγω της φημολογούμενης χρεοκοπίας της Ελλάδος, αλλά τελικά κέρδισαν πολλά χρήματα.
Να λοιπόν τα αγαθά της παγκοσμιοποίησης: Οι γείτονές μας θησαυρίζουν από τις μετοχές της Εθνικής. 
Μήπως γι’ αυτό αναβλήθηκε  από τον υπουργό οικονομικών ο φόρος υπεραξίας από την χρηματιστηριακή κοινότητα; Για να κερδίζουν δηλαδή οι καρχαρίες και να πληρώνουν οι μαρίδες; 
Ωραία και δίκαιη κατανομή των βαρών. Κόβουνε συντάξεις και μισθούς, αλλά δεν αγγίζουν ούτε τους φοροφυγάδες, ούτε αυτούς που παίζουν στο Χρηματιστήριο…
Μήπως γι’ αυτό δεν θέλουν να στήσουν και τις κάλπες;   

Γράφει η Λιάνα Μυστακίδου
από την Ελεύθερη Ζώνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις