Αναρτήσεις ιστολογίου

7 Φεβρουαρίου 2012

Κατεβάζει «ρολά» η χώρα από τη γενική απεργία – Ποιοι κλάδοι απεργούν


Κατεβάζει «ρολά» η χώρα από τη γενική απεργία – Ποιοι κλάδοι απεργούν

Λόγω της 24ωρης γενικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ για τα νέα επώδυνα μέτρα, βάζει«λουκέτο»   σήμερα  ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας.
Στην απεργία κινητοποίηση συμμετέχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι υπάλληλοι στους δήμους, δάσκαλοι και καθηγητές, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, οι εργαζόμενοι στην ΟΜΕ-ΟΤΕ, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, οι μηχανικοί, οι τραπεζικοί υπάλληλοι, οι ναυτεργάτες, οι δικαστικοί υπάλληλοι, οι έμποροι και οι βιοτέχνες.
Η απεργιακή συγκέντρωση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ έχει αρχίσει από τις 11 το πρωί στο Σύνταγμα, ενώ από την ίδια ώρα ξεχωριστή πορεία πραγματοποιεί το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια
Στις 10:30 άρχισε η προσυγκέντρωση της ΟΛΜΕ στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια θα γίνει πορεία προς το Σύνταγμα.
Κλειστοί μέχρι αρκετή ώρα μετά τη λήξη της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας και της πορείας που πραγματοποιούν στο κέντρο της Αθήνας, θα παραμείνουν οι σταθμοί του Μετρό στο Σύνταγμα, τον Ευαγγελισμό και το Πανεπιστήμιο.
Η αστυνομία ζήτησε από τους αρμοδίους της ΑΜΕΛ, να παραμείνουν από νωρίς κλειστοί οι συγκεκριμένοι σταθμοί, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης.
Αναλυτικά:

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια
Για συνεχιζόμενη συστηματική καταστρατήγηση και παραβίαση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας των ναυτεργατών από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, η οποία σε σημερινή έκτακτη συνεδρίασή της αποφάσισε τη συμμετοχή της στην αυριανή 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
Έτσι, τα πλοία σε όλες τις κατηγορίες θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια από σήμερα στις 12 τα μεσάνυχτα έως αύριο στις 12 τα μεσάνυχτα.

Προσωπικό ασφαλείας στα δημόσια νοσοκομεία
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν αύριο τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην αυριανή απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξαν ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ.
Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, ζητούν ανατροπή της άδικης και αντιλαϊκής πολιτικής, που λεηλατεί τους μισθούς και τις συντάξεις και αποδιαρθρώνει τις εργασιακές σχέσεις.

Κινητοποιήσεις από τους δικαστικούς υπαλλήλους

Οι δικαστικοί υπάλληλοι θα συμμετέχουν στην αυριανή πανελλαδική 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ, τόνισε σήμερα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος, Χρ. Λυμπερόπουλος, κατά την πανδικαστική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Εφετείου Αθηνών.
Παράλληλα, ο κ. Λυμπερόπουλος γνωστοποίησε στους δικαστές και εισαγγελείς ότι από την 1η Μαρτίου 2012 οι δικαστικοί υπάλληλοι δεν θα παραμένουν στις έδρες των δικαστηρίων (ως γραμματείς) μετά τη λήξη του ωραρίου (3 μ.μ.). Επίσης, τα Σαββατοκύριακα οι δικαστικοί υπάλληλοι δεν θα προσέρχονται πλέον στα δικαστήρια για τα αυτόφωρα.

Απεργούν οι πανεπιστημιακοί
Toν άμεσο διορισμό όλων των ήδη εκλεγμένων νέων μελών ΔΕΠ, ζητεί με ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΣΔΕΠ και μάλιστα καλεί όλους τους πανεπιστημιακούς δασκάλους σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας για αύριο, Τρίτη 7 Φεβρουαρίου με την μορφή και τις δράσεις που θα επιλέξουν και θα εξειδικεύσουν οι σύλλογοι.
Ως βασικά αιτήματα για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις προτείνονται, εκτός από τον διορισμό των νέων μελών ΔΕΠ, η επαρκής χρηματοδότηση των Πανεπιστημίων, σαφή δέσμευση για μόνιμο εθνικό πρόγραμμα έρευνας, δέσμευση για το νέο μισθολόγιο των πανεπιστημιακών ως δημοσίων λειτουργών με την ενσωμάτωση στο βασικό μισθό των σημερινών επιδομάτων.
Προβλήματα, τέλος, θα αντιμετωπίσει στις μετακινήσεις του και το επιβατικό κοινό.
Πηγή:tsantiri.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις