Αναρτήσεις ιστολογίου

25 Φεβρουαρίου 2012

Ομερτά για τον «κρυμμένο θησαυρό» των πολιτικών στο εξωτερικό



  • Μέσω χρηματιστηριακής έβγαλε το 1 εκατ. ευρώ ο «βουλευτής μυστήριο» 
  • Την Τρίτη ξεκινά η έρευνα από την επιτροπή «ελέγχου πόθεν έσχες» της Βουλής
  • Σάββατο ή Κυριακή η λίστα με τα εμβάσματα των πολιτικών

Ομερτά για τον «κρυμμένο θησαυρό» των πολιτικών στο εξωτερικό
Συνεχίζεται το παιχνίδι του «κρυμμένου θησαυρού» των ελλήνων πολιτικών και αυτό γιατί αν και έχουν περάσει πέντε ημέρες από τον θόρυβο που ξέσπασε για το έμβασμα 1 εκατομμυρίου ευρώ που έστειλε στο εξωτερικό εν ενεργεία βουλευτής αλλά και τις υποσχέσεις για δημοσιοποίηση του ονόματός του, εως σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία αποκάλυψη.

Επιπλέον, η περίφημη λίστα του υπουργείου Οικονομικών με τους πολιτικούς και τα συγγενικά τους πρόσωπα τα οποία το 2011μετέφεραν τα χρήματά τους σε άλλες χώρες δεν έχει κατατεθεί ακόμα στην Βουλή παρά την δέσμευση του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου ότι θα γινόταν την περασμένη Παρασκευή.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις τα στοιχεία θα φτάσουν στο κοινοβούλιο εντός του σαββατοκύριακου όμως και πάλι οι αρμόδιες τπηρεσίες της Βουλής έιναι κλειστές λόγω 3ημέρου Καθαράς Δευτέρας.
Με τον τρόπο αυτό, οι όποιες εξελίξεις αναμένονται από την ερχόμενη Τρίτη όταν δηλαδή και θα παραλάβει στα χέρια του την λίστα ο πρόεδρος της επιτροπής ελέγχου πόθεν έσχες των βουλευτών Βαγγέλης Αργύρης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αργύρης θα στείλει τα νέα στοιχεία σε ομάδα ορκωτών λογιστών ώστε μεσω διασταυρώσεων με τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που ήδη έχουν καταθέσει οι βουλευτές να διαπιστώσουν εάν τα πρόσωπα που περιλαμβάνονται στην λίστα έχουν δηλώσει τα εμβάσματα και αν οι τραπεζικές τους καταθέσεις δικαιολογούν τα ποσά που μεταφέρθηκαν στο εξωτερικό.
Στην περίπτωση που διαπιστωθούν αντιφάσεις, τότε ο κ. Αργύρης θα καλέσει τα συγκεκριμένα πρόσωπα για εξηγήσεις και για κατάθεση τυχόν πρόσθετων δικαιολογητικών. Όμως, η όλη διαδικασία συνεπάγεται αρκετές ημέρες ερευνών ενώ σε περίπτωση που δεν διαπιστωθεί παρανομία τότε είναι σχεδόν απίθανο να αναλάβει την ευθύνη δημοσίευσης των ονομάτων ο κ. Αργύρης.

Επίσης, πέραν των δυσκολιών που παρουσιάζει η παραπάνω διαδικασία, φαίνεται να απομακρύνεται και το ενδεχόμενο να εντοπιστεί ο «βουλευτής μυστήριο» με το 1 εκατομμύριο ευρώ.
Ειδικότερα, ο διοικητής της Αρχής για την καταπολέμηση του «μαύρου χρήματος»Παναγιώτης Νικολούδης, αν και έχει τα στοιχεία, αρνείται να τα δημοσιοποιήσει ή να τα δώσει στην Βουλή καθώς δεν έχει διαπιστώσει παράνομη πράξη.
Σαν να μην έφτανε αυτό, ο συγκεκριμένος βουλευτής φαίνεται να εχει χρησιμοποιήσει χρηματιστηριακή εταιρεία για να εξάγει το 1 εκατ. ευρώ γεγονός που καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την διαδικασία εντοπισμού του.
Πηγή:Newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις