Αναρτήσεις ιστολογίου

13 Φεβρουαρίου 2012

Δυο μήνες με κλειστά σχολεία!

ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΙΤΙΚΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΠΑΓΩΝΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ


Μπορεί σε υψηλό και κεντρικό επίπεδο να συζητείται η ανάγκη να αποφευχθεί η χρεοκοπία, στην πράξη, όμως, η κυβέρνηση αποδεικνύεται αδιάφορη και ανίκανη να δώσει λύση σε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα. 
Στην εδώ και καιρό «κατεψυγμένη» Φλώρινα, τα μαθήματα στα σχολεία έχουν ουσιαστικά διακοπεί μετά τα Χριστούγεννα – πρώτα λόγω αποκλεισμού από τα χιόνια και τώρα λόγω έλλειψης θέρμανσης στις σχολικές αίθουσες. 
Εδώ και δύο περίπου μήνες, το θερμόμετρο στην περιοχή παραμένει πολύ κάτω από τους 0 βαθμούς Κελσίου, φτάνοντας κάποιες φορές και στο -27! 
Έτσι, οι μαθητές των γυμνασίων και των λυκείων της Φλώρινας εγκαταλείπουν τους χώρους διδασκαλίας ομαδικά και επιστρέφουν στα σπίτια τους αναζητώντας λίγη ζεστασιά. 
Οι πιο παλιοί θυμούνται κάποιους άλλους χειμώνες πριν από πενήντα χρόνια, όταν οι μαθητές έφερναν σε καθημερινή βάση από τα σπίτια τους καυσόξυλα για να ζεσταθούν. 
Τώρα ούτε καυσόξυλα υπάρχουν και στους κατεψυγμένους Φλωρινιώτες μαθητές η υποχρεωτική από το Σύνταγμα εκπαίδευση ΔΕΝ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ. 
Το πετρέλαιο αποτελεί πλέον απαγορευτικό προϊόν σε μια Φλώρινα των χιλίων προβλημάτων με τις χαμηλότερες στο Πανελλήνιο θερμοκρασίες. 
Είναι αδιανόητο η ακριτική αυτή περιοχή να έχει την ίδια τιμή πετρελαίου με την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και όπου αλλού κυριαρχούν ανθρώπινες θερμοκρασίες. 
Δραματικό SOS από τα σύνορα σε κάθε αυτί που ακόμα θέλει να ακούσει τις αγωνιώδεις κραυγές των κατοίκων που ίσως δεν φτάνουν στα κέντρα αποφάσεων μια και στο δρόμο... παγώνουν και γίνονται σταλακτίτες!


Πηγή:elzoni.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις