Αναρτήσεις ιστολογίου

11 Ιανουαρίου 2012

Spiegel: «Ευλογία για τη Γερμανία η κρίση»


Spiegel: «Ευλογία για τη Γερμανία η κρίση»

«Η ευρωπαϊκή κρίση χρέους, που απειλεί πολλές ευρωπαϊκές χώρες και οδηγεί λαούς και κράτη να υποφέρουν, αποτελεί ευλογία για τη Γερμανία»!
Απίστευτο το δημοσίευμα του Der Spiegel, αλλά άκρως αληθινό και προφανέστατα ρεαλιστικό.
«Οι γείτονές μας μπορεί να υποφέρουν αλλά η ευρωπαϊκή κρίση δημιουργεί συνθήκες που ωφελούν την γερμανική οικονομία», αναφέρει χαρακτηριστικά το περιοδικό και επεξηγεί: η Γερμανία χάρη στην κρίση απολαμβάνει αρνητικά επιτόκια στο δανεισμό της από τις αγορές, πτώση της ανεργίας και εκτίναξη των εξαγωγών.
Σύμφωνα με το άρθρο του Spiegel, «η Γερμανία απολαμβάνει το όνειρο του κάθε δανειολήπτη, καθώς οι τράπεζες πληρώνουν για να την δανείσουν, σε ένα πρωτοφανές σκηνικό στην οικονομική ιστορία, που εξέπληξε ακόμη και τους ίδιους τους υπεύθυνους του γερμανικού οργανισμού διαχείρισης δημοσίου χρέους».
Και καταλήγει: «Η κρίση ενδέχεται να οδηγήσει σε επιβράδυνση στη Γερμανία, αλλά υπάρχουν μηχανισμοί που σχετίζονται με την κρίση, που ουσιαστικά ωφελούν τη χώρα σε αντίθεση με τους εταίρους της στην ευρωζώνη».
ΠΗΓΗ: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις