Αναρτήσεις ιστολογίου

3 Ιανουαρίου 2012

Λευκορωσία: Η χώρα με τον πιο ακραίο νόμο για το Internet


Λευκορωσία: Η χώρα με τον πιο ακραίο νόμο για το Internet

Έχουμε ακούσει κατά καιρούς πολλές απόπειρες κρατικών και κυβερνητικών υπηρεσιών να περιορίσουν την πρόσβαση στο Internet, αυτό όμως που ισχύει εδώ και λίγες μέρες στη Λευκορωσία φαίνεται ότι ξεπερνά κάθε προηγούμενο.
Ο νόμος 317-3 που ψηφίστηκε στις 25 Νοεμβρίου 2011υποχρεώνει επιχειρήσεις κι ελεύθερους επαγγελματίες να χρησιμοποιούν μόνο εγχώρια sites για τις δραστηριότητές τους! Ουσιαστικά, ο νόμος αυτός απαγορεύει στους Λευκορώσους επαγγελματίες να χρησιμοποιούν το Gmail, το Facebook και γενικά όλα τα sites έξω από το domain της χώρας. Εκεί που χάνεται κάθε ίχνος λογικής είναι στην παράγραφο για τα Internet καφέ, τα οποία επίσης συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των επαγγελματιών.
Όσο για τις οικιακές συνδέσεις, δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός, αν και ο νόμος αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο για επιβολή κυρώσεων σε περίπτωση που κάποιος άνθρωπος πέραν του κατόχου της γραμμής αποφασίσει να επισκεφθεί ένα site εκτός Λευκορωσίας. Με άλλα λόγια, μιλάμε για σχεδόν πλήρη απαγόρευση του παγκόσμιου Internet.
Μετά από όλα αυτά, το διαδικτυακό καθεστώς που ισχύει στην Κίνα και το Ιράν αρχίζει να φαίνεται ιδιαίτερα φιλελεύθερο…
ΠΗΓΗ: e-pcmag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις