Αναρτήσεις ιστολογίου

30 Ιανουαρίου 2012

Φόρο στις τράπεζες βάζει ο Σαρκοζί.Εμείς εδώ τους χαρίζουμε δισ.ευρώ

Η Γαλλία γίνεται η πρώτη που θα επιβάλλει τον πολυσυζητημένο φόρο επί των χρηματοοικονομικών συναλλαγών κατά 0,1% από τον Αύγουστο του 2012, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση των Ιλισίων Πεδίων. Η κίνηση Σαρκοζί ...


ακολουθεί την υποβάθμιση της Γαλλίας από την S&P και κινείται στο πλαίσιο των συζητήσεων σε παγκόσμια βάση για την επιβολή φόρου στις τράπεζες. 
Ο Νικολά Σαρκοζί υποστήριξε ότι με αυτό τον τρόπο θα «προκαλέσει ένα σοκ» και θα ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Παράλληλα ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει τον ΦΠΑ από τον Οκτώβριο κατά 1,6% με στόχο να βιαστούν οι Γάλλοι να αγοράσουν στο χρονικό διάστημα που μεσολαβεί ώστε να τονωθεί η ζήτηση και η κατανάλωση και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας.
Σε συνέντευξη που μεταδόθηκε το βράδυ της Κυριακής ταυτόχρονα από έξι τηλεοπτικά δίκτυα ο Νικολά Σαρκοζί επιχείρησε να θέσει τις βάσεις της επανεκλογής του, τη στιγμή κατά την οποία οι δημοσκοπήσεις δείχνουν σταθερά τη δημοτικότητά του να κατρακυλά και τον υποψήφιο των Σοσιαλιστών Φρανσουά Ολάντ σε τροχιά νίκης.
Ως προς τον φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών που διχάζει την ΕΕ -με τη Βρετανία να δηλώνει κατηγορηματικά αντίθετη στην επιβολή του φόρου σε συνολικό επίπεδο των «27» και πολλά κράτη-μέλη να διατηρούν ενστάσεις- ο Σαρκοζί ανέφερε πως θα επιτρέψει στις γαλλικές επιχειρήσεις να διατηρήσουν θέσεις εργασίας στη χώρα αντί να «μεταναστεύουν» στο εξωτερικό. 

πηγή:sofokleousin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις