Αναρτήσεις ιστολογίου

17 Ιανουαρίου 2012

4 και 5 μήνες απλήρωτοι οι Εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία της Ελευσίνας


Μέσα στην εξαθλίωση από την φτώχια οι Εργαζόμενοι με όλες τους τις δυνάμεις προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανό , ανοικτό και με δουλειά το Ναυπηγείο τους ... 

Τα προβλήματα όμως που έχουν να αντιμετωπίσουν είναι πολλά και κανένας δεν ξέρει μέχρι πότε μπορούν να κρατήσουν . Σε πολλές οικογένειες εργαζομένων έχει κοπεί το ρεύμα , οι περισσότεροι βλέπουν το ψυγείο τους και τα ντουλάπια τους άδεια και τα παιδιά τους το μόνο που έχουν να φάνε είναι το σάντουιτς και το γάλα από την δουλειά , εργαζόμενοι πνιγμένοι στα χρέη και καθημερινά να έρχονται κατασχετήρια στα σπίτια τους για το σπίτι τους και το αμάξι τους . Εργαζόμενοι που τους έχουν κάνει έξωση γιατί έχουν να πληρώσουν 2 και 3 μήνες το ενοίκιο τους . Παιδιά εργαζομένων που σταμάτησαν τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών και άλλα που δεν συνέχισαν τις σπουδές τους στο Πανεπιστήμιο γιατί δεν μπορούσαν να καλυφτούν τα έξοδα τους . 

Παρόλα αυτά οι Εργαζόμενοι συνεχίζουν να είναι ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ , ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ γιατί όλα αυτά τα χρόνια έχουν σκληραγωγηθεί και έχουν μάθει να αντέχουν στα δύσκολα , μέσα από την δύσκολη δουλειά που κάνουν . Έχουν μάθει μέσα από την δουλειά τους να γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει δυσκολία την οποία δεν θα την ξεπεράσουν , πολλοί Εργαζόμενοι μπήκαν στο Ναυπηγείο από μικρά παιδιά με κοντά παντελονάκια και όλοι μαζί μάθανε να παίρνουν ένα κομμάτι άψυχο ατσάλι και να του δίνουν μορφή και ψυχή . 

Στο Ναυπηγείο Ελευσίνας όπως λένε οι Εργαζόμενοι μπορούν να κατασκευάσουν τα πάντα , το έχουν αποδείξει άλλωστε τόσα χρόνια . Οι εργαζόμενοι έχουν κατασκευάσει από καράβια του Πολεμικού Ναυτικού ( Αρματαγωγά , Πετρελαιοφόρα , Πυραυλακάτους που κανένα από αυτά δεν γέρνει ) , εμπορικά πλοία ( φορτηγά , πετρελαιοφόρα ) Επιβατικά πλοία γραμμής για τα νησιά μας ( κατασκεύασαν δύο ferry boat τα οποία περάσανε τον Ατλαντικό Ωκεανό στο παρθενικό τους ταξίδι ) , 100άδες βαγόνια τρένων , μέχρι και την γέφυρα της Λευκάδας , έχουνε μετασκευάσει και επισκευάσει 5 εξέδρες γεώτρησης , και έχουν επισκευάσει χιλιάδες πλοία παντός τύπου . 

Όλα αυτά όμως σε καιρούς που υπήρχαν άνθρωποι που νοιαζόντουσαν για την Ελλάδα και για το Ναυπηγείο , είτε αυτοί ήταν εφοπλιστές που φτιάχνανε τα καράβια τους στην Ελλάδα , είτε το κράτος το ίδιο που έφτιαχνε τα καράβια του Πολεμικού Ναυτικού στην Ελλάδα και όχι σε κάποιο Ναυπηγείο της Γερμανίας ( βλέπεται το γνωστό υποβρύχιο που γέρνει ) . Αλλά κυρίως με επιχειρηματίες που περάσανε από την Διοίκηση του Ναυπηγείου και είχαν μεράκι για δουλειά , έπαιρναν το ρίσκο να δημιουργήσουν χωρίς να περιμένουν τα πάντα από το κράτος , τους εργαζόμενους να τρέξουν να βρούν καράβια και λεφτά ( όπως κάνουν εδώ και 2 χρόνια για να κρατήσουν το Ναυπηγείο τους Ανοικτό ) , ή από τους εφοπλιστές να φέρουν από μόνοι τους τα καράβια για επισκευή στα Ναυπηγεία .

Τώρα αυτό τον καιρό το μόνο που αντικρίζουν οι Εργαζόμενοι είναι τον επιχειρηματία του Ναυπηγείου να μην τους πληρώνει και να τους απαντάει απλά , « Θα σας πληρώσω όταν το κράτος μου δώσει αυτά που μου χρωστάει , σας καταλαβαίνω αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι » . Ένα κράτος που γνωρίζουμε όλοι τα προβλήματα που υπάρχουν αλλά και το πώς λειτουργεί . Τράπεζες οι οποίες δεν μπορούν να δώσουν χρήματα παρόλο που το κράτος έχει δώσει εγγυητική . Εφοπλιστές που στην πλοιοψηφία τους επισκευάζουν τα καράβια τους στην τουρκία και για νέα κατασκευή καραβιού στην Ελλάδα ούτε καν το συζητούν . 

Οι εργαζόμενοι του Ναυπηγείου ενωμένοι καθημερινά προσπαθούν να λύσουν όλα τα προβλήματα του Ναυπηγείου για να μπορέσουν να έχουν μέλλον για να λύσουν και τα δικά τους προβλήματα . 

ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ . 

Το σκηνικό καθημερινά στο Ναυπηγείο Ελευσίνας το ίδιο .


Πηγή:planet-greece

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις