Αναρτήσεις ιστολογίου

5 Ιανουαρίου 2012

Ιδρύεται το κόμμα των πειρατών Ελλάδας



Υπέρ της Άμεσης Δημοκρατίας οι Έλληνες Πειρατές. Ένα βήμα πριν από την επίσημη αναγνώρισή του ως πολιτικός φορέας βρίσκεται το κόμμα Πειρατών Ελλάδας, που εδώ και καιρό «ζυμώνεται» από Έλληνες που θέλουν να.... 
ακολουθήσουν το παράδειγμα των 21 «αδελφών» κομμάτων σε όλο τον κόσμο. 

Οι Έλληνες Πειρατές έχουν ως βασικό στόχο να φτιάξουν το…
λειτουργικό σύστημα της κοινωνίας μας για τον 21ο αιώνα μέσω των ιδεών που ξεπήδησαν από το Σουηδικό Pirate Party πριν έξι χρόνια και οι οποίες αφορούν την προστασία της ιδιωτικότητας και των ατομικών δικαιωμάτων, την μεταρρύθμιση της νομοθεσίας για τα πνευματικά δικαιώματα, την αλλαγή της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας για τις πατέντες.

Στην οικονομία συμφωνούν με την επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων. Προτείνουν την εγκατάσταση άμεσης δημοκρατίας καθώς όπως υποστηρίζουν «όσο πιο πολύ συμμετέχουν οι Πολίτες στον έλεγχο των δημοσίων δαπανών, τόσο καλύτερα είναι τα αποτελέσματα». Φέρνουν μάλιστα ως παράδειγμα την Ελβετία όπου «σε εκείνα τα ελβετικά καντόνια (15), στα οποία διενεργούνται αυτόματα δημοψηφίσματα, σε σχέση με τις προγραμματιζόμενες δημόσιες δαπάνες (τα αποτελέσματα είναι καταπληκτικά» καθώς εμφανίζουν θετικούς προϋπολογισμούς.

Ήδη τα μέλη του ελληνικού Πειρατικού κόμματος έχουν κάνει συναντήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ετοιμάζοντας το Καταστατικό και την Ιδρυτική τους Διακήρυξη ενώ βρίσκονται σε επαφή με την Pirate Party International. Να σημειωθεί ότι τα Πειρατικά κόμματα διεθνώς τάσσονται κατά των επεμβάσεων κρατών και εταιρειών στην προσωπική ζωή του πολίτη, υπέρ της ελεύθερης χρήση ψηφιακών αντιγράφων για ιδιωτική, μη-εμπορική χρήση και υπέρ της κατάργησης των πατεντών σε μια σειρά από τομείς όπως τα φάρμακα. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε χώρες όπως η Γερμανία και η Σουηδία, τα Πειρατικά Κόμματα είναι ιδιαίτερα επιτυχημένα. Πρόσφατη δημοσκόπηση δείχνει άνοδο των Πειρατών του γερμανικού Piratenpartei στο 9%.

Οπότε στην επόμενη δημοσκόπηση θα βρίσκονται περί το 3% και θα είναι μαζί με ΔημΑρ, Οικολόγους, ΔηΣυ, Άρμα Πολιτών άλλη μια πεντάδα κομμάτων που θα εισέλθει στη Βουλή. Με τα πέντε υπάρχοντα, θα προκύψει μια τρομερά πλουραλιστική και πολυφωνική δεκακομματική Βουλή. Αν δε, πιάσουν το όριο και η Χρυσή αυγή και η ΑντΑΡΣυΑ, θα οδηγηθούμε στον «μαγικό» και ιερό αριθμό 12, σύμβολο της πληρότητας της επόμενης κοινοβουλευτικής περιόδου. Στη συνταγματική αναθεώρηση θα προβλεφθεί η πρωθυπουργία ενός εκάστου των κομμάτων ανά μήνα, ή ανά ζώδιο…

Ξαναδιαβάζοντας τις κύριες θέσεις τους, αντιληφθήκαμε και τον κίνδυνο που διατρέχουν: Άνετα τις ενσωματώνει ο Καρατζαφέρης στις προγραμματικές του θέσεις. Βεβαίως δεν έχει πει και κάτι εναντίον τους, γεγονός που θα τον οδηγήσει μακριά από την αγαπημένη του κυβίστηση. Μπορεί όμως να το «σώσει» με μια πολιτική ανακυβίστηση.

Ασφαλώς πρόκειται για μια κίνηση στο κατάλληλο timing, που λένε και οι ευγενείς στην ορεινή Πελοπόννησο. Τώρα που καταρρέει το ΠΑΣΟΚ πλήθος πλιατσικολόγων μπορεί να εισέλθουν στο νέο κόμμα, έχοντας ως όραμα τη  σωτηρία της πατρίδας πάνω απ’ όλα, αλλά και ονειρεμένα ρεσάλτα στον κρατικό κορβανά: προμήθειες, μίζες, στημένοι διαγωνισμοί, πρόστιμα που δεν εισπράττονται, υπάρχει σωρευμένη τεχνογνωσία που δεν πρέπει να μείνει ανεκμετάλλευτη. Βεβαίως αυτό με τα πλεονάσματα θα μπορούσε να αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα στην ένταξη τους στο νέο κόμμα, αλλά οι σοσιαλιστικές «παλιοκαραβάνες», γνωρίζουν ότι στις Ιδρυτικές διακηρύξεις, γράφεται και καμιά …ακακία για να γεμίσει το κείμενο με όμορφες φράσεις.

Αν γλιτώσει λοιπόν το νέο κόμμα από την ενσωμάτωση ή την επιδρομή, έχει πιθανότητες επιτυχίας. Είναι τόσο διάχυτη η απελπισία  στον κόσμο, που και κόμμα εξωγήινων ταβλαδόρων να ιδρυόταν, πάλι θα είχε τύχη…

Το Κόμμα των Πειρατών (Κο.Πει)  είναι copy-paste special αντίστοιχων πολιτικών κινήσεων του εξωτερικού, γεγονός που σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι αντιγράφουμε. Όταν στην ελληνική γη ήταν στα «πράγματα» οι αρματολοί και κλέφτες, οι ξένοι πάσχιζαν να διώξουν τους βασιλείς ή να περιορίσουν το ρόλο τους, ιδρύοντας αστικές δημοκρατίες. Το γεγονός ότι τελικά επικράτησαν οι κλέφτες σε τίποτα δεν αμαυρώνει τη γέννηση της πειρατικής ιδέας στα μέρη μας…

To site τους: http://www.pirateparty.gr/ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις