Αναρτήσεις ιστολογίου

3 Ιανουαρίου 2012

Προσοχή στα "άγνωστα" αυτοκίνητα







Μετά τη φρενήρη κατάθεση πινακίδων στις εφορίες τα αναμενόμενα παρατράγουδα δεν άργησαν.Αν και τα αυτοκίνητα τα οποία δεν διαθέτουν πινακίδες και σήμα τελών κυκλοφορίας θα πρέπει να είναι σταθμευμένα σε ιδιωτικό χώρο στάθμευσης, ήδη στις γειτονιές αρχίζουν και εμφανίζονται τα πρώτα ακίνητα μνημεία τα οποία καταλαμβάνουν θέσεις στάθμευσης αν και δεν το δικαιούνται. Επίσης πολλοί πονηροί, για να μην τους τα μαζέψει ο Δήμος βάζουν πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας που βρίσκονται στο εμπόριο. Από πινακίδες δήθεν εξωτερικού μέχρι και πινακίδες ΕΛΠΑ. Ας ελπίσουμε ότι οι Δήμοι θα πράξουν τα δέοντα και θα ξεκινήσουν σιγά σιγά να κάνουν ελέγχους για τα σήματα κυκλοφορίας, να μην ξεγελιούνται από τις  πλαστές πινακίδες να σηκώνουν τα αυτοκίνητα και να τα οδηγούν στην ανακύκλωση.

Το πιο όμως προκλητικό και επικίνδυνο φαινόμενο είναι η κυκλοφορία -ιδίως κατά τις νυχτερινές ώρες - αυτοκινήτων χωρίς πινακίδες. Τα εν λόγω αυτοκίνητα τα οποία είναι φυσικά και ανασφάλιστα αφού δεν διαθέτουν αριθμό κυκλοφορίας είναι λίαν επικίνδυνα. Σε περίπτωση που εμπλακούν σε ατύχημα και οι οδηγοί τους αποφασίσουν να διαφύγουν-πράγμα όχι τόσο απίθανο στην Ελλάδα- τότε δεν υπάρχει κυριολεκτικά κανένας τρόπος να βρεθούν. Ας ελπίσουμε και εδώ ότι η τροχαία θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα ώστε να προστατευτούν οι οδηγοί και οι πεζοί από τέτοιους "Ελληνάρες"

Προσοχή λοιπόν από όλους διότι το μόνο στο οποίο δεν έχουμε έλλειμμα σε αυτή τη χώρα είναι η εγκληματική βλακεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις