Αναρτήσεις ιστολογίου

28 Δεκεμβρίου 2011

Κομάντο από την Τουρκία ανατίναξαν συριακό αγωγό αερίου


Image
Οι "καλοί γείτονες" Τούρκοι εκτός ότι εκπαιδεύουν και εξοπλίζουν τους Σύριους παραστρατιωτικους (που κατά τα λοιπά εμφανίζονται ως επαναστατημένοι πολίτες) στη βάση του Ινσιρλικ στην Τουρκία, ανατινάζουν και Συριακούς αγωγούς φυσικού αερίου. 
Ομάδα κομάντο προερχόμενη από την Τουρκία, επιτέθηκε σε αγωγό φυσικού αερίου κοντά στη Χομς μετέδωσε το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA. Η επίθεση έγινε στην περιοχή Ραστάν, κοντά στη Χομς, σε αγωγό που είχε γίνει και πάλι στόχος επίθεσης αλλά οι ζημιές είχαν αποκατασταθεί. 
Επιπλέον το SANA ανέφερε ότι οι συριακές δυνάμεις σκότωσαν αρκετά μέλη της «ένοπλης τρομοκρατικής ομάδας» που επιχείρησαν να εισέλθουν στο συριακό έδαφος από την Τουρκία.

Το πρακτορείο ανέφερε πως κατασχέθηκαν όπλα, πυρομαχικά, επικοινωνιακός εξοπλισμός, στρατιωτικές στολές και πλαστές ταυτότητες κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

Η Συρία αποδίδει σταθερά πολλές από τις επιθέσεις τους τελευταίους μήνες και τις ταραχές σε ξένη υποκίνηση. Τους τελευταίους μήνες έχουν πολλαπλασιαστεί και τα περιστατικά λιποταξίας από τις συριακές ένοπλες δυνάμεις.

Οι λιποτάκτες οργανώνονται στο τουρκικό έδαφος με τη συνεργασία και την υποστήριξη της Άγκυρας και περνούν τα σύνορα για επιχειρήσεις δολιοφθοράς ή για να συγκρουστούν με τον τακτικό στρατό. 
πηγή: defencenet.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις