Αναρτήσεις ιστολογίου

29 Δεκεμβρίου 2011

Παραιτήθηκαν οικονομικοί εισαγγελείς καταγγέλλοντας παρεμβάσεις στο έργο τους!


Tην παραίτηση τους από τα καθήκοντα των, υπέβαλαν σήμερα γραπτώς, οι εισαγγελείς Εφετών και καταγγέλοντας παρεμβάσεις στο έργο τους.
Οι δύο εισαγγελείς υπέβαλλαν την παραίτηση τους στον αρμόδιο για οικονομικά θέματα, αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νίκο Παντελή και ζητούν στην αντικατάσταση τους απο το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο εισαγγελείς φέρονται δυσαρεστημένοι από την έως τώρα αντιμετώπιση τους. «Δεν δεχόμαστε να είμαστε εισαγγελείς υπό απαγόρευση και καθ' υπαγόρευση» όπως επίσης «και άλλοθι και θεσμική κολυμβήθρα του Σιλωάμ» , αναφέρουν, σύμφωνα με πληροφορίες, στην επιστολή.

Στην επιστολή αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής: «Αποδεχθήκαμε ασμένως τον διορισμό μας, εμφορούμενοι από ειλικρινή διάθεση προσφοράς και βαθιά προσήλωση στο υπηρεσιακό καθήκον μας. Δεν επιδιώξαμε να γίνουμε αρεστοί ούτε να εξασφαλίσουμε την ανοχή των παντός είδους πολυποίκιλων οικονομικών συμφερόντων, έναντι των οποίων η συγκρουσιακή μας πορεία με γνώμονα τη νομιμότητα ήταν δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη. Μας κοινοποιήθηκε σχέδιο νόμου όλως προφασιστικά και με δήθεν επιχειρήματα ως αιτιολογία με την οποία επιχειρείται η αντικατάσταση και η απαλλαγή από την παρουσία μας.

Δεν δεχόμαστε να είμαστε εισαγγελείς υπό απαγόρευση και καθ' υπαγόρευση, πολλώ μάλλον δεν δεχόμαστε να αποτελέσουνε ένα άλλοθι και μια θεσμική κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τα πολυποίκιλα οργανωμένα συμφέροντα και τους ποικιλώνυμους εκφραστές τους που αναπτύσσονται και δραστηριοποιούνται στην γκρίζα ζώνη του οικονομικού εγκλήματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις