Αναρτήσεις ιστολογίου

12 Απριλίου 2012

Το "σύνδρομο Χριστοφοράκου" επέσπευσε τη σύλληψη Τσοχατζόπουλου


Image
«Θέλαμε να αποφύγουμε έναν νέο Χριστοφοράκο». Αυτή την απάντηση έδιναν χθες δικαστικοί στην ερώτηση «γιατί τώρα;» σχετικά με τη σύλληψη του Ακη Τσοχατζόπουλου, η οποία έσκασε σαν βόμβα στο πολιτικό σκηνικό και προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις.
Η χρονική συγκυρία - συνελήφθη την ημέρα που έκλεινε η Βουλή και ανακοινωνόταν η διεξαγωγή εκλογών στις 6 Μαΐου - οδήγησε αρκετούς στο να εκφράσουν ερωτήματα. Ωστόσο οι εισαγγελείς ήταν απόλυτοι ως προς το επιχείρημα που πρυτάνευσε για τη σύλληψή του, όπως αναφέρουν Τα Νέα.
Ο πρώην υπουργός, ο οποίος παραμένει κρατούμενος στη Γενική Ασφάλεια Αττικής, πρόκειται να απολογηθεί τη Δευτέρα για την κατηγορία του ξεπλύματος χρήματος προερχομένου από μίζες και στη συνέχεια θα κριθεί αν θα προφυλακιστεί ή θα αφεθεί ελεύθερος.
Σημειώνεται ότι υπό κατηγορίαν είναι τόσο η σύζυγός του όσο και η κόρη του - στο σπίτι της οποίας βρέθηκαν ύστερα από εισαγγελική έρευνα 10 πλάκες χρυσού.
Ακόμη, κατηγορίες για το ξέπλυμα αντιμετωπίζουν και άλλοι - συγγενείς, αλλά και συνεργάτες του Ακη Τσοχατζόπουλου -, οι οποίοι εμπλέκονται ως παρένθετα πρόσωπα σε offshore εταιρείες, στις οποίες (σύμφωνα με το κατηγορητήριο) έχουν γίνει μεταφορές ποσών.

Πηγή:defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις