Αναρτήσεις ιστολογίου

18 Απριλίου 2012

Ναι στο μνημόνιο!.. ψηφίστε Αντώνη Σαμαρά...








Ο ίδιος ο αρχηγός του κόμματος αυτού, αν θυμάστε, είχε δηλώσει σε ομιλία του στην ΚΟ, πριν την κρίσιμη ψηφοφορία για το δεύτερο μνημόνιο, ότι θα χωρίσουν οι δρόμοι του κόμματος, με όσους βουλευτές, εφαρμόζοντας το Σύνταγμα, ψήφιζαν κατά συνείδηση και καταψήφιζαν το δεύτερο μνημόνιο. Είχαμε επισημάνει τότε ότι η ηγεσία της ΝΔ επιθυμεί να έχει μόνο μνημονιακούς υποψήφιους και όχι υποψήφιους που θα δηλώνουν κατά του μνημονίου. Έτσι τελικά και συνέβη.

Τότε, είκοσι ένας βουλευτές καταψήφισαν το δεύτερο μνημόνιο και διαγράφηκαν από τον κ. Σαμαρά. Στη συνέχεια οι μισοί από αυτούς δήλωσαν εγγράφως μετάνοια και συγνώμη και επέστρεψαν ενώ οι υπόλοιποι μισοί εντάχτηκαν στο αντιμνημονιακό κόμμα του κ. Καμμένου. Η νομικός κ. Βόζεμπεργκ που ήθελε μεν να είναι στη Νέα Δημοκρατία, αλλά…. ταυτόχρονα ήθελε να λειτουργήσει και με βάση την ελευθερία που δίνει στον βουλευτή το Σύνταγμα της κατά συνείδηση ψήφου, δεν είχε φυσικά θέση στο στρατευμένο στο μνημόνιο κομματικό ψηφοδέλτιο της ΝΔ.

Το ψηφοδέλτιο λοιπόν αυτού του υπερσυντηρητικού, άκρως αρχηγικού κόμματος, στο οποίο δεν υπάρχουν δημοκρατικές διαδικασίες για την κατάρτισή του, είναι η εικόνα του παλαιοκομματισμού στην Ελλάδα. Το ίδιο φυσικά, για να μην νομιστεί κάτι άλλο, συμβαίνει και στα υπόλοιπα συστημικά κόμματα. Ένα μίγμα πολιτικών κλώνων, πολιτικών τζακιών, οικογενειοκρατίας, παρεοκρατίας, προβεβλημένων από τα ΜΜΕ πανελιστών, παλαιών φθαρμένων πολιτικών στελεχών, ισχυρή δόση ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ για να δοθεί ο αέρας του καινούργιου και κάποιοι υποψήφιοι που επιλέχτηκαν ως προδιαγεγραμμένες αποτυχίες, για την συμπλήρωση των ψηφοδελτίων και για το σιγούρεμα της εκλογής των αρεστών της κλειστής κομματικής ελίτ.

Όλοι αυτοί, εξ ορισμού ομνύουν στο όνομα του μνημονίου και της κατά γράμμα εφαρμογής των επιταγών της τρόϊκας και κατ’ επέκταση της Γερμανίας.

Καλείστε τώρα εσείς που θέλετε μεν να ψηφίσετε Νέα Δημοκρατία, αλλά δεν σας αρέσει το μνημόνιο, η εκχώρηση της Εθνικής Κυριαρχίας, οι απολύσεις, η απώλεια εισοδημάτων και περιουσιών, η εξαθλίωση που έρχεται, να πάτε στις κάλπες και να επιλέξετε κάποιον από το πιο πάνω προκαθορισμένο από τον Αρχηγό ψηφοδέλτιο και μάλιστα σας κατηγορούν και από πάνω ως υπεύθυνους, ότι δεν κάνετε ανανέωση της πολιτικής ζωής, ψηφίζοντας κάποιους άγνωστους και εκ προοιμίου αδυνατούντες να εκλεγούν, μέσα από το ψηφοδέλτιο αυτό, τη στιγμή που γνωρίζετε ότι μόνο οι γνωστοί και πολιτικά ισχυροί, που έχουν πιθανότητες να εκλεγούν, είναι αυτοί που μπορούν να σας εξυπηρετήσουν και να σας κάνουν με βεβαιότητα το ρουσφέτι που έχετε ανάγκη.

Ελάτε ντε, επιλέξτε!! Έχετε άραγε ευχέρεια επιλογής;;;

Όχι βέβαια.

Θα ψηφίσετε τον προβεβλημένο ισχυρό παράγοντα που έχει πιθανότητα εκλογής και που είναι ο μόνος που μπορεί και να σας εξυπηρετήσει. Απλά και ψυχρά και μην ψάχνουμε άλλοθι, γιατί απλά δεν φταίμε.

Έτσι λειτουργούν τα κομματικά μαντριά στην Ελλάδα….

Ποιος λοιπόν φταίει που δεν γίνεται πολιτική ανανέωση στη χώρα;;

Καμία ανανέωση δεν μπορεί ούτε πρόκειται να γίνει αν πρώτα δεν αλλάξει αυτό το σάπιο αντιδημοκρατικό αρχηγικοπελατειακό πολιτικό σύστημα που προκαθορίζει ακόμα και τις επιλογές μας….

Αυτό όμως δεν θα αλλάξει από τους πολιτικούς, αλλά μόνο από συνειδητοποιημένους πολίτες…

Πέτρος Χασάπης


Πηγή: ΕΞΟΥΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις