Αναρτήσεις ιστολογίου

17 Οκτωβρίου 2011

Ρολά κατεβάζουν την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου τα εμπορικά καταστήματα

Την απόφασή τους να προχωρήσουν σε καθολικό πανελλαδικό κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων την προσεχή Τετάρτη 19 Οκτωβρίου...ανακοίνωσαν σε κοινή συνέντευξη που παραχώρησαν οι διοικήσεις της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕ) και της Εθνικής συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) αντιδρώντας με αυτόν τον τρόπο στα επώδυνα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση, όπως οι αλλεπάλληλες φοροεπιδρομές, οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και η ενδεχόμενη κατάργηση του κατώτατου μισθού, που προβλέπει η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. 
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Δημήτρης Ασημακόπουλος, πρόεδρος της ΓΣΕΒΕ «τα νέα μέτρα οδηγούν τους εμπόρους σε οικονομικό αδιέξοδο» τονίζοντας ότι «το μεγάλο πρόβλημα της χώρας είναι η ύφεση, η οποία δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με επιβολή φόρων και περικοπές μισθών».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης, επισήμανε ότι «η πολιτική που ακολουθείται φέρνει τη χώρα πιο κοντά στην χρεοκοπία». Τέλος, οι καταναλωτές θα πρέπει να προμηθευτούν ψωμί για δύο ημέρες, δηλαδή την Τρίτη να αγοράσουν ψωμί και για την Τετάρτη, οπότε θα είναι κλειστοί και οι φούρνοι, μέρα που δεν θα λειτουργήσουν ούτε οι λαϊκές αγορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις