Αναρτήσεις ιστολογίου

22 Σεπτεμβρίου 2012

Όταν τα γράφαμε μας λοιδωρούσαν..Τώρα δικαίωση δια στόματος Παναγιωτόπουλου..


Γράφαμε την Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2011:Άθλιες μεθοδεύσεις-περικοπές στις Ένοπλες Δυνάμεις..Οδηγούν την Ελλάδα σε ένα νέο 1897 ;;Σύμφωνα με το μεσοπρόθεσμο, το 2015 οι λειτουργικές δαπάνες των Ενόπλων δυνάμεων θα ανέρχονται σε 234 εκατ. ευρώ, από 1.112 δις ευρώ που ήταν το 2009.
Οι δαπάνες θα είναι δηλαδή μειωμένες κατά 79 % σε σχέση με το 2009 και 69 % σε σχέση με το 2011.
Γράφαμε τότε επίσης:


"Δείτε τι αναγράφεται και τι προβλέπεται στην σελίδα 98 στην 4η Μετάφραση Επικαιροποιημένου Προγράμματος
"Περικοπές στις λειτουργικές δαπάνες που σχετίζονται με την άμυνα κατά τουλάχιστον 133 εκ. ευρώ το 2013 και επιπλέον 133 εκ. ευρώ το 2014 και 134 εκ. ευρώ το 2015, επιπλέον της μείωσης στις προμήθειες αμυντικού υλικού (παραδόσεις) κατά 830 εκ. ευρώ από το 2010 μέχρι το 2015."
Δηλαδή το σύνολο των περικοπών (λειτουργικά έξοδα συν προμήθειες) αγγίζουν τα 2 δις !!!
Σας θυμίζουμε ότι ο Πάνος Καμμένος είχε κάνει σχετκή ερώτηση στην βουλή στις 30 Σεπ.2011 για το θέμα..Αλλά μάλλον κανείς δεν τον άκουγε και κανείς δεν του απάντησε...Διαβάστε τώρα τι δήλωσε μόλις χθες ο ΥΠΕΘΑ κ. Παναγιωτόπουλος για τις περικοπές:



Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Τι θα κόψετε στο Υπουργείο;
Π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Θα σας τα πω όλα. Θα σας τα πω με νούμερα. Εδώ μιλάμε για έναν οικονομικό πόλεμο, τον οποίο πρέπει να κερδίσει η χώρα και πρέπει να συμβάλουμε και εμείς στο να εξοικονομηθούν δαπάνες. Το έχει ανάγκη η χώρα, το έχει ανάγκη ο Ελληνικός Λαός.
Από την άλλη πλευρά όμως, πρέπει αυτή η εξοικονόμηση να έχει ένα κριτήριο. Το κριτήριο της διατήρησης του αξιόμαχου. Διότι αν πάψουμε να είμαστε αξιόμαχοι, όπως είπατε πριν, σε ένα δύσκολο και επικίνδυνο διεθνές περιβάλλον, αλλά και περιφερειακό περιβάλλον στο οποίο ζούμε, τα πάντα είναι δυνατά σε βάρος της χώρας.
Άρα, πριν από όλα μεγάλη αποτρεπτική ικανότητα. Περικοπές. Το τελευταίο πακέτο των περικοπών, διότι ο προϋπολογισμός του Υπουργείου, σε σύγκριση με τα νούμερα του ’09, έχει περικοπεί σε τεράστια ποσά. Τα οποία υπερβαίνουν τα 2 δις ευρώ.
Το τελευταίο πακέτο περικοπών ανέρχεται σε 517 εκατομμύρια ευρώ. Δεν έχει κύριε Χατζηνικολάου ούτε μία μετάθεση πληρωμής. Είναι όλα περικοπές και εξηγούμαι.
Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Τι κόβετε. Από πού κόβετε;
Π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Θα σας πω. 80 εκατομμύρια από τα λειτουργικά έξοδα. Τι περιλαμβάνει αυτό το πρώτο πακέτο. Μειώνεται ο αριθμός των εισακτέων στις στρατιωτικές σχολές κατά 30%. Ένα μέτρο το οποίο θα αποδώσει για τα επόμενα χρόνια αλλά και τα για τα επόμενα 50 – 100 χρόνια.
Στη συνέχεια, μειώνεται ο αριθμός των Ανώτατων Αξιωματικών της χώρας, με ότι συνεπάγεται αυτό σε επίπεδο μισθολογικό. Μειώνονται τα στρατόπεδα σε όλη την Ελλάδα κατά 55.
55 στρατόπεδα κλείνουν και δίνονται στο δημόσιο προς αξιοποίηση ή δίνονται στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως για να μπορέσει να τα χρησιμοποιήσει ως κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών.
Σε ότι αφορά τα κέντρα νεοσύλλεκτων. Τα κέντρα νεοσύλλεκτων μειώνονται κατά 12, από 21 που είναι και φτάνουν στον αριθμό των 9.
Επίσης, αποσύρονται πεπαλαιωμένα αεροσκάφη, τα Α7 τύπου κορσέρ, και αποσύρονται και πεπαλαιωμένα πλοία.
Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Αυτά είχανε υπερβολικά έξοδα για τη συντήρησή τους;
Π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Λόγω παλαίωσης και να σας πω και κάτι; Όλη αυτή η περικοπή, δεν γίνεται στον αέρα. Αλίμονο, αν στις Ένοπλες Δυνάμεις κάνουμε περικοπές στον αέρα.
Αυτές οι περικοπές εντάσσονται στη νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων που έχει σχεδιαστεί από ειδικούς στα στρατιωτικά θέματα και φέρει την υπογραφή της φυσικής στρατιωτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων. Δεν παίζουμε εδώ.Υ.Γ
Αυτά κ. Παναγιωτόπουλε έχουν εγκριθεί από πέρυσι μέσω του προυπολογισμού του 2012 και του μεσοπρόθεσμου..
Τι μας λέτε τώρα δεν τα ξέρατε δεν τα είδατε....;;
Γιατί τα ψηφίσατε ;;

Άραγε τα έβαλε "κάτω" αυτά τα νούμερα, κάποιος "φωτεινός νους" της κυβέρνησης , για να δει που οδηγούν τις Ένοπλες Δυνάμεις;;
Έχουν καταλάβει τι υπέγραψαν;
Μπορεί κάποιος να μας πει πως θα καλυφθούν οι ανάγκες, σε λειτουργικές δαπάνες των Μονάδων;
Μπορεί να μας απαντήσει κάποιος από τους φωστήρες του Υπουργείου Άμυνας και του Υπουργείου Οικονομικών, πως θα λειτουργήσουν οι μονάδες και πως θα φέρουν σε πέρας το δύσκολο εθνικό έργο που επιτελούν ;
Και για να προλάβουμε τους "πρασινογαλάζιους παπαγάλους" και καλοθελητές, θα απαντήσει κάποιος ότι, θα μειώσουν τον αριθμό των μονάδων ..
Σε ποιο επίπεδο και σε ποιο βαθμό ;;
Πόσες μονάδες θα κλείσουν για να επιτύχουν περικοπές της τάξης του 69% σε σχέση με σήμερα;
Θα μειωθεί το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων και αν ναι σε ποιο βαθμό ;;

exomatiakaivlepo.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις